Πωλείται η Williams

3.099 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2020)

H αποχώρηση του βασικού χορηγού της φέρνει την Williams σε πολύ δύσκολη θέση σε ό,τι αφορά την παρουσία της στο πρωτάθλημα.

Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την ομάδα της Williams στο πρωτάθλημα, αφού οι παρουσίες των μονοθεσίων της μέσα στην πρώτη 10άδα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Τώρα, τα προβλήματα μεγαλώνουν καθώς οι δύο μεγαλύτεροι χορηγοί της, η Rokit και η Rok Drinks ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την ομάδα, κάτι που σημαίνει πως λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης, η εταιρεία  Williams Grand Prix Holdings (WGPH) σκέφτεται να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Η Williams αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Tο διοικητικό συμβούλιο της WGPH πραγματοποιεί ανασκόπηση όλων των διαφόρων στρατηγικών επιλογών που διαθέτει η εταιρεία. Οι επιλογές που εξετάζονται περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, άντληση νέων κεφαλαίων για την επιχείρηση, πώληση μειοψηφικού ή του πλειοψηφικού μεριδίου της WGPH ή πιθανή πώληση ολόκληρης της εταιρείας».

Η Claire Williams δήλωσε από την πλευρά της: «Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι έγινε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν εκπληρώσαμε όλους τους όρους του συμβολαίου μας με την Rokit».
Λόγω της άμεσης αποχώρησης των χορηγών αυτών, η Williams θα κληθεί σύντομα να παρουσιάσει εκ νέου το μονοθέσιό της για την φετινή χρονιά με νέα χρώματα.
 

Toyota
moto