Ο Bernie Ecclestone έδωσε το ποσό των 4.197.500 ευρώ κάνοντας δικό του το ιστορικό αυτό μονοθέσιο.

Πωλήθηκε η McLaren MP4 / 8A του Senna

3.172 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2018)

Τον επόμενο κάτοχό της βρήκε η McLaren MP4 / 8A που οδηγήθηκε από τον Ayrton Senna στο τελευταίο του Grand Prix στο Μονακό το 1993, το οποίο και κατέκτησε. Δείτε ποιος την πήρε και πόσα χρήματα πλήρωσε.

Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από σχετικός με το αγώνισμα της Formula 1 είναι ο νέος κάτοχος του μονοθεσίου της McLaren MP4 / 8A, το οποίο οδήγησε και μέσω αυτού τερμάτισε στην πρώτη θέση του Grand Prix στο Μονακό το 1993, ο Ayrton Senna. Ο λόγος για τον Bernie Ecclestone.
 
Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Bonhams στο Μονακό, το πρώην αφεντικό της F1 στην τελευταία του προσφορά, έδωσε το ποσό των 4.197.500 ευρώ κάνοντας δικό του το ιστορικό αυτό μονοθέσιο. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι το μοναδικό μονοθέσιο που έχει στη συλλογή του ο Ecclestone, καθώς κατά το παρελθόν έχει αποκτήσει και άλλα ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Formula 1, όπως έκανε και με αυτό του αειμνήστου Βραζιλιάνου οδηγού.  
Τέλος σχετικά με το μονοθέσιο να αναφέρουμε πως ο Senna, ο οποίος εκείνη την αγωνιστική περίοδο (1993) κατετάγη δεύτερος, πίσω από τον πρωταθλητή Alain Prost, οδήγησε το συγκεκριμένο μονοθέσιο σε άλλους επτά αγώνες εκείνη τη σεζόν, με την τελευταία κούρσα της  McLaren MP4 / 8A να είναι το Ιταλικό Grand Prix, όπου ο Senna αποχώρησε μετά από επαφή με τον Damon Hill και μετά με τον Martin Brundle.
 
Στη συνέχεια το μονοθέσιο που φέρει τον αριθμό έξι στο σασί του χρησιμοποιήθηκε ως ρεζέρβα για τους τελευταίους δύο γύρους στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, τους οποίους και ο Βραζιλιάνος οδηγός κατέκτησε.

Toyota
moto