Ρετσίνι και κουτσουλιές: Ο μεγαλύτερος εχθρός του χρώματος!
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ρετσίνι και κουτσουλιές: Ο μεγαλύτερος εχθρός του χρώματος!

382.304 Επισκέψεις στο άρθρο

Το ρετσίνι και οι κουτσουλιές είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς του χρώματος του αυτοκινήτου. Πως βγαίνουν χωρίς να χαλάσει το χρώμα;

 

Βγάλτο όσο πιο γρήγορα μπορείς με οινόπνευμα & πολλή προσοχή

Μπορεί να μην το προσέξατε κατά την ώρα που παρκάρατε το αυτοκίνητό σας και απομακρυνθήκατε αλλά πάνω από το αγαπημένο σας τετράτροχο βρισκόταν ένα κλαδί δέντρου. Τα σημάδια που είναι πιθανό να δείτε όταν επιστρέψετε προς το όχημα, θα κάνουν αισθητή την παρουσία του «εχθρού» που «επιτίθεται» στη βαφή του οχήματος από ψηλά. 

Λεκές από ρετσίνι στο αμάξωμα: πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν προκαλέσει ζημιά.

Λεκές από ρετσίνι στο αμάξωμα: πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν προκαλέσει ζημιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Σημάδια, στίγματα, μικρές πιτσιλιές ή σταγόνες ολόκληρες από ρετσίνι και κουτσουλιές, είναι σύνηθες φαινόμενο πάνω σε ένα αυτοκίνητο που δε φυλάσσεται σε γκαράζ. Επειδή δεν έχουμε όμως όλοι τη δυνατότητα να στεγάζουμε σε κλειστό χώρο το όχημά μας, πρέπει να έχουμε μια ελάχιστη γνώση πάνω στην –όχι εύκολη- διαδικασία αφαίρεσης τους.

1. Γιατί είναι επικίνδυνο το ρετσίνι;

Το ρετσίνι είναι μια κολλώδης και ημιδιάφανη ουσία με κιτρινωπό ή κεχριμπαρένιο χρώμα η οποία εκκρίνεται από συγκεκριμένα είδη δέντρων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια έκκριση υδρογονανθράκων, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η επαφή με τη βαφή του αυτοκινήτου μας δε μπορεί να είναι κάτι ευπρόσδεκτο. Το ρετσίνι θα σκληρύνει αν μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα πάνω στο αυτοκίνητο και σε συνδυασμό με ρύπους και σκόνες από τον ατμοσφαιρικό αέρα, μπορεί να γίνει και πιο σκουρόχρωμο. Ο κίνδυνος βεβαια δεν αφορά μόνο το οπτικό κομμάτι. Το ρετσίνι ειδικά σε υψηλές ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες θα εισχωρήσει στα ανώτερα στρώματα της βαφής και κυρίως το διάφανο κομμάτι της επίστρωσης (βερνίκι) και θα το φθείρει. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις η θαμπάδα μπορεί να μετατραπεί σε σπάσιμο της βαφής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto