
Και είναι λογικό, αφού από το 2025 και μετά ότι δεν είναι συμβατικό, και άρα Euro7, θα είναι ηλεκτρικό με μηδενικούς ρύπους, και άρα οι νόρμες Euro δεν έχουν πλέον σημασία. Ίσως να έρθουν άλλες για τα ηλεκτρικά, αλλά ότι συμβατικό παραχθεί μετά το 2025, θα πρέπει να είναι Euro7.
Και αφού μιλάμε για την τελευταία νόρμα, θα είναι και φαρμακερή. Οι συζητήσεις γίνονται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο προτάσει μία σύσφιξη του Euro6, με «μαζεμένα» όρια σε σχέση με τα σημερινά. Το δεύτερο επίπεδο, θέλει μια σημαντική σύσφιξη με πολύ μικρά όρια. Το τρίτο επίπεδο παίρνει το δεύτερο και του προσθέτει κάτι ακόμη. Μόνιμους αισθητήρες μέτρησης των ρύπων σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου.
Αν το τρίτο επίπεδο επικρατήσει, κάθε αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης (υβριδικό ή άλλο), θα πρέπει τους ρύπους που εκπέμπει να τους μετράει συνεχώς το ίδιο και να τους παρουσιάζει στο ΚΤΕΟ σε κάθε μέτρηση. Ακόμη και η μικρότερη παρέκκλιση από τη νόρμα θα καθηλώνει το αυτοκίνητο ακίνητο μέχρι να επισκευαστεί. Οι αισθητήρες θα ανταποκρίνονται επίσης σε σήματα από το οδικό δίκτυο και σε όποια σημεία επιβάλλεται, τα αυτοκίνητα αυτά θα κινούνται μόνο με ηλεκτροκίνηση (σχολεία, κέντρα πόλεων κλπ).
Φυσικά μιλάμε για απόλυτο έλεγχο στους ρύπους. Η λογική είναι αυτά τα αυτοκίνητα, αφού ρυπαίνουν, να ελέγχονται απόλυτα. Ακόμη περισσότερο όμως, να γίνει εμφανές σε όσους τα προτιμήσουν τότε έναντι ενός ηλεκτρικού, ότι δεν θα τη «γλιτώσουν», αλλά θα πρέπει να διατηρούν τα αυτοκίνητά τους σε άριστη κατάσταση για όσο αυτά «ζήσουν».
Υπάρχει φυσικά ένα αντικίνητρο μέσα στο μέτρο αυτό, όμως με δεδομένο ότι πρόκειται και για την τελευταία νόρμα ρύπων, θα περίμενε κανείς να είναι και η «απόλυτη» νόρμα ρύπων.
Εσάς θα σας σπρώξει προς τα ηλεκτρικά; Ή θα επιμείνετε ακόμη και στην τελευταία φουρνιά μη-ηλεκτρικών, παρά τη δυσκολία και το κόστος στη συντήρηση που θα προσθέσει αυτή η νόρμα. Τι λέτε; Είναι το προτεινόμενο Euro7 αυτό που θα καθορίσει την απόφασή σας;
Πρώτη επίσημη «γεύση» του νέου Honda Civic
Το ξεχώρισαν παγκόσμια, θα το λατρέψεις κι εσύ
Νέα Audi Q4 e-tron & Q4 e-tron Sportback
PEUGEOT: Με μοτέρ κάθε λογής για όλα τα γούστα
Ford: Νέο Εxplorer Plug-in Hybrid
Η ΜΙΝΙ φρέσκαρε το John Cooper Works
Δοκιμή: Νέο Citroen C4 C-Cross
Τα μεταχειρισμένα με το μεγαλύτερο όφελος Σήμερα
Ψάχνεις Συνεργείο; Βρες το καλύτερο κοντά σου!
Ψάχνεις οικονομικά Ανταλλακτικά; Δες-Βρες!
Αλλάζεις λάστιχα; Δες-Βρες & Προσφορές!
Eπιλεγμένοι! Car Dealers & Genuine Service.
Ψάχνεις Προιόντα ή Αξεσουάρ αυτοκινήτου. Δες
Ποιος σας είπε ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν κόστος συντήρησης; Τι είναι, αθάνατα;
Μπα δεν πρόκειται να συμβούν αυτά. Τα ηλεκτρικά αν ήταν καλά θα τα αγόραζε ο κόσμος.Τους νόμους περί ρύπων άνθρωποι τους δημιουργούν και τους καταργούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Οπότε δε μασάμε
...οι φτωχές χώρες όπως και η δική μας θα γυρίσουν σε εποχές 1940+ ... ολίγοι θα έχουν όχημα... μία νέα μορφή ιδιοκτησίας θα είναι η χρήση των οχημάτων εως και για κάποια λεπτά μέσα στην ημέρα...