Τι είναι το T-Roc; Ευκαιρία για φθηνότερο Tiguan ή μήπως κάτι άλλο;

Πώς το T-Roc αλλάζει την VW

7.786 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2017)

Πώς το T-Roc αλλάζει επιτέλους την VW. Τι είναι το T-Roc; Ευκαιρία για φθηνότερο Tiguan ή μήπως κάτι άλλο;

Το  Τ-Roc δεν είναι απλά το νέο μικρότερο SUV της VW. Είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας με το οποίο οι Γερμανοί επιτέλους θέλουν να φέρουν κοντά τους τους νέους. Το Τ-Roc είναι το λιγότερο συντηρητικό μοντέλο της VW.  Είναι όμως αρκετή η απόσταση;

Δεν μπορείς να κατηγορήσεις την VW για πολλά στα αυτοκίνητά της. Αποτελούν εξάλλου το μέτρο σύγκρισης σε αρκετές κατηγορίες, και έχουμε μάθει να περιμένουμε από τη μάρκα το καλύτερο σε ότι λανσάρει. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κριτικής, όσο ίδια παραμένουν τα θετικά της πολυτέλειας, της εργονομίας, της απόδοσης και της οδικής συμπεριφοράς, τόσο ίδιο περιμένουν και τα αρνητικά: συντηρητική σχεδίαση.

Και φυσικά σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση, ισχύει το «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα» αφού αυτό που δείχνει συντηρητικό σε κάποιον, σε κάποιον άλλο είναι ακριβώς αυτό που του αρέσει. Όταν όμως μιλάμε για μικρά SUV, το πράγμα αλλάζει. Βλέπεις εδώ ο ανταγωνισμός έχει ήδη εδραιωθεί. Η  VW μπαίνει τελευταία στον χορό. Δεν είναι μικρομεσαία που όλοι ξέρουμε το Golf και άρα γνωρίζουμε τι και πως θα είναι. Το T-Roc μπαίνει σε μία κατηγορία όπου το χρώμα, η ζωντάνια, η ιδιαίτερη σχεδίαση και το ξεχωριστό είναι πλέον η βάση πάνω στην οποία χτίζονται τα  μοντέλα των κατασκευαστών.

Με τους Γάλλους να έχουν πατήσει γερά στην κατηγορία αυτή, το να μπει ένας Γερμανός κατασκευαστής ανάμεσά τους είναι σχεδόν τόσο δύσκολο, όσο να θέλουν οι Γάλλοι να λανσάρουν μία μεγάλη premium λιμουζίνα.

Έτσι το T-Roc διατηρεί μεν τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να δείχνει VW, έχει όμως και αρκετές πρωτιές. Η διχρωμία, για παράδειγμα, που προσφέρεται, είναι κάτι νέο. Οι αεραγωγοί, εμπρός και πίσω, επίσης. Μπορεί να διατηρεί τις έντονες ακμές όμως ασπάζεται αρκετά στοιχεία από μοντέλα όπως το Citroen C4 Cactus ή το Captur που προσπαθεί να ανταγωνιστεί.

Και στην κατηγορία αυτή είναι μάλλον η απόσταση από την VW που έχει το T-Roc που θα το κάνει πιο επιθυμητό και λιγότερο η συγγένεια. Αν και κατά τα άλλα, βασισμένο στην πλατφόρμα, τους κινητήρες και τα άλλα καλούδια της VW, μηχανικά τουλάχιστον η συγγένεια όχι μόνο δεν το βλάπτει, το φέρνει και πολύ ανταγωνιστικό απέναντι στα άλλα μοντέλα της κατηγορίας.

Το θέμα είναι πως το βλέπετε εσείς. Αν το βλέπετε ως Tiguan σε τιμή ευκαιρίας, τότε ίσως οι χαριτωμενιές του να μην σας αρέσουν. Αν το βλέπετε ως γερμανική εναλλακτική στα γαλλικά SUV, τότε η απόστασή του από τα άλλα VW ίσως να ενθουσιάζει. Εσείς όμως πως το βλέπετε το T-Roc; Ευκαιρία για φθηνότερο Tiguan ή επιτέλους ένα γερμανικό μοντέρνο SUV;

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda