• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο αριθμός των τροχαίων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,6% το 2016 σε σχέση με το 2015, με το 25% των ατυχημάτων να οφείλεται στην απόσπαση της προσοχής των οδηγών.

Πυρά κατά GM

Διαβάστηκε από 1250 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/12/2017
 

Σκληρή κριτική ασκεί το Συμβούλειο Ασφαλείας στην General Motors. Για τι πράγμα κατηγορεί την αμερικάνικη εταιρεία;

Στο κέντρο της κριτικής βρίσκεται η General Motors, μία μέρα μετά την παρουσίαση της νέας της εφαρμογής με την ονομασία Marketplace που γίνει διαθέσιμη σε επιλεγμένα μοντέλα μέσα στο σύστημα infotainment.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το Εθνικό Συμβούλειο Ασφάλειας των ΗΠΑ άσκησε σκληρή κριτική στο σύστημα αυτό γιατί πιστεύει ότι αποσπά την προσοχή του οδηγού σε τέτοιο βαθμό που είναι πλέον επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια. Η General Motors αναφέρει ότι με την εφαρμογή αυτή, ο οδηγός θα μπορεί να αγοράσει τα πάντα- από καφέ μέχρι και ρούχα-, να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια , να κάνει κράτηση για τραπέζι σε εστιατόρια και πολλά άλλα.
 
Η ίδια η πρόεδρος του Συμβουλείου Ασφαλείας δήλωσε στο Bloomberg: «Δεν υπάρχει τίποτα ασφαλές σε αυτό το πράγμα. Εάν είναι αυτός ο λόγος που θέλουν Wi-Fi στο αυτοκίνητο, θα δούμε τον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα να αυξάνεται ραγδαία».

Από την πλευρά της, η General Motors δηλώνει ότι στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να προσφέρει μια ασφαλέστερη εναλλακτική στον οδηγό να κάνει τις αγορές του χωρίς να χρησιμοποιεί το κινητό του. Ήδη πάντως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των τροχαίων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,6% το 2016 σε σχέση με το 2015, με το 25% των ατυχημάτων να οφείλεται στην απόσπαση της προσοχής των οδηγών.

Εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε ότι τόσο το κινητό όσο και η χρήση τέτοιων εφαρμογών πρέπει να είναι το ίδιο ανεπίτρεπτη;

 

ΔΙΕΘΝΗ NEA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • loukia

    Ανέβηκα σε μια φραουλιά να κόψω ένα πεπόνι... και το πηγάδι ήταν βαθύ και έχασα το τρένο.- ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.- ΤΑ ΦΥΣΙΝ ΓΙΝΑΝΕ ΠΑΡΑΦΥΣΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΦΥΣΙΝ, ΦΥΣΙΝ.-