Ράλι Safari: Σαρώνει η Toyota με μπροστάρη τον Rovanpera
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ράλι Safari: Σαρώνει η Toyota με μπροστάρη τον Rovanpera

2.606 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2022)

Τέσσερα πληρώματα της Toyota καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατάταξης στο Rally Safari, με πρωτοπόρο τον Kalle Rovanpera, την ίδια ώρα που η Hyundai είδε τους Ott Tanak και Thierry Neuville να εγκαταλείπουν. 8ος ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης στο WRC στην Κένυα.

Ακαμπτη η Toyota παρά τις αντιξοότητες

Το απαιτητικό ράλι Safari που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κένυα και αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εξελίσσεται σε μια φιέστα για την Toyota Gazoo Racing, αφού μετά από 2 ημέρες δράσης και 13 ειδικές διαδρομές έχει τέσσερα πληρώματα στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Το σημερινό σαββατιάτικο σκέλος είχε στο πρόγραμμα 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Soysambu, Elementeita και Sleeping Warrior) συνολικού μήκους 150,88 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ενώ η κατάσταση δυσκόλεψε αρκετά για τα πληρώματα λόγω της βροχής που έπεσε στις τελευταίες 2 ε.δ. δημιουργώντας λάσπη και συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης.

Παρόλα αυτά, ο Kalle Rovanpera έχει τα ηνία του αγώνα από χθες και σήμερα κατάφερε, παρά την αδιαθεσία που ένιωσε από το μεσημέρι και μετά, να διευρύνει τη διαφορά του δημιουργώντας ένα μαξιλαράκι ασφαλείς 40,3 δλ. από τον ομόσταβλό του στην Toyota, Elfyn Evans. Η διαφορά ανάμεσα στον Φινλανδό και τον Βρετανό είχε φτάσει μέσα στη μέρα μέχρι τα 16 δλ., ωστόσο μετά την απογευματινή βροχή ο Rovanpera ήταν καταιγιστικός στη λάσπη με την εξαιρετικά μειωμένη πρόσφυση και κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά, αποδεικνύνοτας την κλάση του. Μάλιστα, ο νεαρός Φινλανδός αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων, το οποίο ωστόσο δεν επηρέασε τις επιδόσεις του.


Στο 1-2-3-4 η Toyota με Kalle Rovanpera, Elfyan Evans, Takamoto Katsuta και Sebastian Ogier στο απαιτητικό τερέν της Κένυας.

Στο 1-2-3-4 η Toyota με Kalle Rovanpera, Elfyan Evans, Takamoto Katsuta και Sebastian Ogier στο απαιτητικό τερέν της Κένυας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στο 1-2-3-4 η Toyota με Rovanpera-Evans-Katsuta-Ogier

Αντίστοιχα καλή εικόνα έδειξε και το βρετανικό πλήρωμα που τερμάτισε σήμερα στη δεύτερη θέση, έχοντας διαφορά 45,3 δλ. από τον τρίτο Takamoto Katsuta. Ο Βρετανός βρέθηκε κοντά στον πρωτοπόρο, όπως είπαμε, ωστόσο δεν ήταν εξίσου ανταγωνιστικός για να απειλήσει για την πρώτη θέση, αλλά με την οδήγηση του κατάφερε να φτάσει στη 2η θέση που κατείχε μέχρι χθες ο Katsuta. Ο Ιάπωνας rally man που ξεκίνησε 2ος την ημέρα δεν πήρε περιττά ρίσκα στην οδήγηση του και παρά το κλατάρισμα που είχε στην 13η ε.δ. κατάφερε να μείνει τρίτος, υποχωρώντας πίσω από τον Evans και έχοντας παράλληλα στα μετόπισθεν τον Sebastian Ogier, το πλήρωμα που κλείνει την πρώτη τετράδα και το 1-2-3-4 της Toyota Gazoo Racing.

Τη χθεσινή απογοήτευση εξαιτίας του κλαταρίσματος που του στοίχισε την πρωτοπορία, διαδέχθηκε η σημερινή προσπάθεια του Γάλλου που τον έφερε στην 4η θέση.
 


Από εκεί και έπειτα, συναντούμε δύο πληρώματα της Hyundai, αυτά των Thierry Neuville και Oliver Solberg σε 5η και 6η θέση, αντίστοιχα. Ο Βέλγος ήταν ταχύτερος στο πρωινό loop και φλέρταρε με την πρώτη τριάδα, ωστόσο ένα σβήσιμο του κινητήρα στο λασπωμένο κομμάτι, που του κόστισε χρόνο, και μετέπειτα η κακή ορατότητα από το παρμπρίζ που τον οδήγησε σε έξοδο και πρόσκρουση πάνω σε δέντρο, είχαν ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Ζόρικη μέρα είχε και ο Oliver Solberg, καθώς στην πρώτη ε.δ. της ημέρας είχε κλατάρισμα και πρόβλημα στην ανάρτηση λόγω χτυπήματος σε πέτρα, η επισκευή των οποίων κόστισε πραγματικό χρόνο και δύο ποινές 1:40. Επιπλέον, στη λάσπη ο κινητήρας του Hyundai i20 N έσβησε δύο φορές, στοιχίζοντας τους περίπου 2 λεπτά. Με αυτά και με εκείνα ο νεαρός βρίσκεται στην 6η θέση, σχεδόν 12,5 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο. Το έτερο πλήρωμα της Hyundai με οδηγό τον Ott Tanak, ο οποίος ξεκίνησε στην 4η θέση πίσω από τον Katsuta, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στη 10η ε.δ. -τελευταία του πρωινού loop- με πρόβλημα σε ημιαξόνιο του i20 N. Παρόλα αυτά, λόγω των πολλών εγκαταλείψεων βρίσκεται στην 11η θέση.

Ιορδάνης Σερδερίδης: 8ος ο Έλληνας στο WRC στην Κένυα

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Έλληνας rally man, Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος έγινε στην Κένυα ο πρώτος ιδιώτης που οδηγεί υβριδικό WRC, έχει ανέβει πλέον στην 8η θέση με τον Ford Puma.

Από άποψης νικητών στις επιμέρους ε.δ., ο Rovanpera έχει κερδίσει 4 από τις 13 ε.δ., ίδια επίδοση με αυτή του Sebastian Ogier, ενώ από δύο ειδικές «πήραν» οι Eflyn Evans και Thierry Neuville και μία ο Sebastian Loeb.

Η δράση του Ράλι Safari θα ολοκληρωθεί αύριο με τις τελευταίες 6 ειδικές διαδρομές, στις οποίες όλα μπορεί να συμβούν και να ανακατευτεί η τράπουλα, κυρίως από αναποδιές, αφού υπάρχουν διαφορές ασφαλείας μεταξύ των πληρωμάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
test center