Ράλλυ Φινλανδίας: 1ος ο Tanak στα 8 δλ. πίσω του ο Rovanpera

Ράλλυ Φινλανδίας: 1ος ο Tanak στα 8 δλ. πίσω του ο Rovanpera

2.954 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2022)

Η 3η μέρα του Rally Φινλανδίας του WRC βρήκε τον Εσθονό Tanak να αντέχει στην πρώτη θέση αλλά τον Φινλανδό Rovanpera να βρίσκεται μια ανάσα πίσω του.

Ο Εσθονός στην κορυφή, αλλά νιώθει την ανάσα των Φιλανδών

Η 3η και δυσκολότερη μέρα του Ράλλυ Φινλανδίας βρήκε τον Tanak με Hyundai i20 N Rally1 HYBRID να αντέχει την πίεση των Toyota και να ολοκληρώνει την μέρα στην 1η θέση. Μόλις 8,4 δλ. πίσω βρίσκεται ο Rovanpera με Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID, με τον Φινλανδό μάλιστα να ψαλιδίζει τη διαφορά κατά 21 δλ. σε σχέση με την Παρασκευή. Μάλιστα κατάφερε να μειώσει τη διαφορά κατά 3 δλ. στην τελευταία ειδική.

Στην 3η θέση βρίσκεται ο  Lappi, επίσης με Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID και 26,8 δλ. διαφορά από τη 2η θέση. 4ος ο Βρετανός Evans που ολοκλήρωσε την τριπλέτα των Toyota στις πρώτες θέσεις.

Οι επόμενες θέσεις μέχρι την 10άδα των βαθμών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τον Neuville με i20 N Rally1 Hybrid στην 5η θέση, στην 6η θέση ο Ιάπωνας Katsuta με άλλο ένα GR Yaris Rally1 HYBRID ενώ στις επόμενες θέσεις βρέθηκαν ο Greensmith (7ος) και ο Loubet (8ος), αμφότεροι με Puma Rally1 HYBRID. Την 10άδα έκλεισαν δύο Φινλανδικά πληρώματα, αυτά των Suninen (i20 N) και Lindholm με Skoda Fabia Evo.

Η αυριανή μέρα αναμένεται επίσης συναρπαστική, με τις διαφορές να είναι ιδιαίτερα εύθραυστες στην κορυφή με 2.05 λεπτά να χωρίζουν τον 1ο από τον 5ο και 44 αγωνιστικά χιλιόμετρα να απομένουν μέχρι τον τερματισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL