«Αέρα» πέρασε από την πίστα Tsukuba το Nissan GT-R NISMO.

Ρεκόρ στην Tsukuba το Nissan GT-R NISMO (+vid)

1.953 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

«Αέρα» πέρασε από την πίστα Tsukuba το Nissan GT-R NISMO κάνοντας δικό του το ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής.


Όπως αναφέρει η μάρκα το ανανεωμένο Nissan GT-R NISMO, με τον οδηγό αγώνων, Tsugio Matsuda πίσω από το τιμόνι του χρειάστηκε μόλις 59,3 δευτερόλεπτά για να καλύψει ένα γύρο στην ιαπωνική πίστα. Μάλιστα η μάρκα μέσω ενός βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω παρουσιάζει την προετοιμασία του μοντέλου πριν το ρεκόρ, κάποια in-car στιγμιότυπα, αλλά και τις αντιδράσεις των ανθρώπων της μετά την επίτευξη του στόχου.
 
Πριν δείτε το βίντεο να θυμίσουμε πως κατά την ανανέωσή του ο «βασιλιάς» των GT-R ως όφειλε δέχτηκε κάποιες αλλαγές, ωστόσο σε ότι αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά ισχύος παρέμεινε το ίδιο δυνατό. Ο V6 twin-turbo 3,8 λίτρων εξακολουθεί να αποτελεί την «καρδιά» του μοντέλου προσφέροντας 600 ίππους και 652 Nm ροπής. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί το τούρμπο προέρχεται από  GT-R GT3 αγωνιστικό αυτοκίνητο.
 
Ο Ιάπωνας κατασκευαστής εστίασε την προσοχή του και σε άλλους τομείς, ένας από τους οποίους είναι η μείωση του βάρους κατά 30 κιλά αλλά και η αεροδυναμική. Τα πάνελ, οι προφυλακτήρες, τα μπροστινά φτερά, το καπό, η οροφή και η αεροτομή είναι μεταξύ των πολλών σημείων που είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα.
 
Το ανανεωμένο Nissan GT-R Nismo διαθέτει επίσης ένα νέο αποκλειστικό σύνολο ζαντών 20 ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο, που είναι ελαφρύτερες και πιο άκαμπτες από πριν. Τέλος η μάρκα υποστηρίζει πως έχει βελτιώσει την απόκριση του τιμονιού, ενώ έχει εγκαταστήσει μεγαλύτερους κεραμικούς δίσκους φρένων (410 χιλ. μπροστά) και (390 χιλ. πίσω).

Δείτε το βίντεο από την πίστα της Tsukuba.
 

PEIRAIOS LEASING
test center