Ρετρό αλλά και μοντέρνες οι νέες Lancia Ypsilon, Aurelia και Delta
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ρετρό αλλά και μοντέρνες οι νέες Lancia Ypsilon, Aurelia και Delta

3.046 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2022)

Μερικά από τα βασικά στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν τα νέα της μοντέλα γνωστοποίησε η Lancia, η οποία βρίσκεται σε φάση αναγέννησης έπειτα από την ύπαρξη της Stellantis.

Ετοιμάζεται για την επιστροφή της η Lancia

Μία από τις πιο δημοφιλής μάρκες που ευνοήθηκε από τη συνεργασία PSA και FCA, υπό την σκέπη του νέου Ομίλου Stellantis είναι η Lancia. Η ιταλική μάρκα βρίσκεται σε φάση αναγέννησης ετοιμάζοντας τα νέα της μοντέλα για τα οποία δόθηκαν οι πρώτες επίσημες πληροφορίες και μάλιστα από επίσημα χείλη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μόνο ηλεκτρικά από το 2028

Σύμφωνα λοιπόν με όσα τόνισε ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, η μάρκα θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα πριν ξεκινήσει να παρουσιάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2028. Μάλιστα σημείωσε πως αυτά δεν θα αργήσουν «Το μέλλον της Lancia είναι ήδη παρόν και μέχρι το τέλος του 2022 θα έχουμε μια πρώτη γεύση από τη νέα πορεία που θα μας οδηγήσει να γίνουμε μια αξιόπιστη μάρκα στην premium αγορά, στο όνομα της καινοτομίας, της καθαρής και ασφαλής μετακίνησης».

Ypsilon, Aurelia και Delta

Σύμφωνα με το πλάνο, ανά δύο χρόνια θα παρουσιάζεται και μία καινούργια Lancia. H ολοκαίνουργια Ypsilon τέταρτης γενιάς θα φτάσει το 2024 και θα είναι διαθέσιμη σε υβριδική και ηλεκτρική έκδοση, αντικαθιστώντας το σημερινό μοντέλο που πωλείται μόνο στην Ιταλία. Το πρώτο crossover της Lancia θα ακολουθήσει το 2026, αναβιώνοντας ταυτόχρονα την ιστορική Aurelia που εμφανίστηκε μεταξύ 1950 και 1958. Τέλος, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, η νέα Lancia Delta θα φτάσει το 2028, ολοκληρώνοντας έτσι την τριάδα των μοντέλων. Τόσο η Aurelia όσο και η Delta θα προσφέρονται αποκλειστικά ως ηλεκτρικά, αφού έχει τονιστεί πως από το 2028 η φίρμα θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN