Το όνομα αυτού Mercedes Simplex.

Το πρωτότυπο Mercedes Simplex είναι ένας φόρος τιμής της γερμανικής μάρκας στην δική της κληρονομιά.

Το styling της καμπίνας περιλαμβάνει ένα μινιμαλιστικό ταμπλό με τέσσερα όργανα.

Ρετρό και φουτουριστική Mercedes Simplex

2.400 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2019)

Ένα μοναδικό πρωτότυπο με έμπνευση από τα πρώτα αυτοκίνητα τα οποία κατασκεύασε, δημιούργησε η Mercedes-Benz Design, λόγω της Έκθεσης Design Essentials του 2019. Το όνομα αυτού Mercedes Simplex.


Το πρωτότυπο Mercedes Simplex είναι ένας φόρος τιμής της γερμανικής μάρκας στην δική της κληρονομιά. Το νέο roadster αντλεί έμπνευση από την αγωνιστική Mercedes του 1901 απόδοσης 35 ίππων, η οποία κυριάρχησε στον αγώνα Race Week στη Γαλλία. Η Mercedes δηλώνει ότι το μοντέλο «αναγνωρίζεται ως το πρώτο μοντέρνο αυτοκίνητο», γι αυτό αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο σε αυτό μέσω της Mercedes Simplex.
 
Αν και έχει ρετρό σχεδίαση, το μοντέλο είναι εξοπλισμένο και με σύγχρονα στοιχεία. Στο εμπρόσθιο μέρος έχει τοποθετηθεί μία οθόνη που προβάλει διάφορες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου, ενώ το περίγραμμά της έχει χρυσοκόκκινο χρώμα. Το εν λόγω χρώμα βρίσκεται και στην περίμετρο των ελαστικών, τα οποία φέρουν το σήμα της Mercedes και λογικά κινούνται μέσω ηλεκτρισμού. Λέμε λογικά καθώς η μάρκα δεν έκανε γνωστές περισσότερες πληροφορίες αρκούμενη μόνο να πει πως το μοντέλο έχει ένα «εναλλακτικό σύστημα κίνησης».
 
Πιο πίσω βλέπουμε το καπό να έχει δερμάτινους ιμάντες για να ασφαλίζει, ενώ στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν δύο επιβάτες. Το styling της καμπίνας περιλαμβάνει ένα μινιμαλιστικό ταμπλό με τέσσερα όργανα τα οποία προβάλουν πληροφορίες, ενώ ακριβώς από πάνω βρίσκεται και ένα ρολόι.
 
Τέλος στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα στην πλάτη του καθίσματος έχει τοποθετηθεί μία LED φωτεινή ράβδος που παίζει τον ρόλο των φωτιστικών σωμάτων, ενώ έχει ενσωματωμένο και το λογότυπο της εταιρείας.  

Hyundai
NISSAN