Rivian & Ford φτιάχνουν από κοινού SUV

1.773 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2020)

Οι δύο εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη να αναπτύσσουν ένα νέο ηλεκτρικό SUV, το λανσάρισμα του οποίου θα γίνει το 2022.

Rivian και Ford ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους το 2019 και τώρα, ο CEO της πρώτης, κ. RJ Scaringe αποκάλυψε κάποιες πρώτες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν από κοινού ένα SUV με τον RJ Scaringe να δηλώνει: «Θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα δικά μας SUV» αλλά και ότι θα είναι αρκετά πολυτελές. Αν και αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, δεν παρέλειψε να τονίζει πως η ανάπτυξη του προχωρά με γοργό ρυθμό και ότι η σχεδίασή του έχει ήδη αποφασιστεί.

Το SUV θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Rivian και θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της φίρμας στο Normal του Illinois με την Ford να λέγεται πως έχει προσφέρει στην Rivian αρκετή τεχνογνωσία στο κομμάτι της αρχιτεκτονικής. Το SUV των δύο αυτών εταιρειών θα λανσαριστεί μέσα στο 2022, πιθανότατα κάτω από το έμβλημα της Lincoln, της θυγατρικής της Ford.

O RJ Scaringe αποκάλυψε επίσης πως έχει υπογράψει συμβόλαιο για κατασκευάσει η Rivian 100.000 vans για την Amazon. Τα οχήματα αυτά θα εξοπλίζονται με μπαταρίες των 105 kWh, 135 kWh και 180 kWh όπως τα R1S και R1T. Tα vans αναμένεται να μπουν στον στόλο της Amazon το 2021.
 

ELASTIKA 2024
moto