Όσον αφορά στις επιδόσεις, λέγεται ότι χρειάζεται χρονικό διάστημα μικρότερο από 9 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα.

Η τιμή του υπολογίζεται στα 9.500 ευρώ.

O εσωτερικός διάκοσμος κινείται στα σχεδιαστικά πρότυπα του Lada Kalina.

Ρώσικο Crimea Roadster σε τιμή χώμα!

7.938 Επισκέψεις στο άρθρο (17/10/2017)

Πανεπιστήμιο της Ρωσίας δημιούργησε ένα διθέσιο Roadster, εμπνευσμένο από Porsche Βoxster και με μηχανικά μέρη από Lada. Πόσο κοστίζει;

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Bauman Moscow State Technical της Ρωσίας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο σε στυλ roadster αποκλειστικά για δύο θέσεις, βασιζόμενοι εν πολλοίς σε μια σειρά μοντέλων Lada και εμπνεόμενοι από την Porsche Boxster.

H εξωτερική του εμφάνιση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επιθετική χάρη στα λεπτά και άγρια φωτιστικά σώματα του μπροστινού μέρους και στο μυώδες και γεμάτο νευρώσεις καπό του. Στον πλαϊνό του μέρος ξεχωρίζουν οι εισαγωγείς αέρα που βρίσκονται δίπλα ακριβώς από τις πόρτες ενώ το πίσω μέρος δεν εκπλήσσει με την σχεδίαση του, κρατώντας ένα πιο σοβαρό προφίλ. Η εξάτμιση με τις δύο απολήξεις ωστόσο δεν σε κάνει να αμφιβάλλεις για τον σπορτίφ χαρακτήρα του ρωσικού roadster.

O εσωτερικός διάκοσμος κινείται στα σχεδιαστικά πρότυπα του Lada Kalina αλλά αυτή τη φορά καλύπτεται εξ ολοκλήρου από δέρμα. Παρατηρούμε επίσης τριάκτινο τιμόνι αγωνιστικού τύπου, οθόνη infotainment ενώ μαθαίνουμε επίσης ότι έχει air condition.
 
Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες αλλά είναι σίγουρο ότι θα έχει πάνω του μοτέρ από Lada. Φήμες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή εξοπλίζεται με ένα μοτέρ 1,6 λτ. απόδοσης 106 ίππων σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ενώ στα πλάνα των υπευθύνων είναι η υιοθέτηση και ενός 1.800άρη κινητήρα με την απόδοση να ανεβαίνει μέχρι και τα 200 άλογα. Όσον αφορά στις επιδόσεις, λέγεται ότι χρειάζεται χρονικό διάστημα μικρότερο από 9 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα.

Η τιμή του υπολογίζεται στα 9.500 ευρώ και αν το project βρει τους απαραίτητους επενδυτές, το μοντέλο θα βρεθεί στη γραμμή παραγωγής.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN