Μέσα από 10.130 προτάσεις ονομάτων για το νέο SUV της SEAT οι άνθρωποι της μάρκας κατέληξαν στις 9 επικρατέστερες επιλογές. Δείτε ποιες είναι...

Μέσα από 10.130 προτάσεις ονομάτων για το νέο SUV της SEAT οι άνθρωποι της μάρκας κατέληξαν στις 9 επικρατέστερες επιλογές. Δείτε ποιες είναι...

SEAT Tarifa ή μήπως όχι;

3.870 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2017)

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας #SEATseekingName και σύμφωνα με την διαδικασία που έχει οριστεί, επιλέχθηκαν εννέα προτάσεις ονόματος για το επερχόμενο SUV της SEAT που θα λανσαριστεί μέσα στο 2018.

Τα εννέα ονόματα που προέρχονται όλα από την Ισπανική γεωγραφία και επιλέχθηκαν ανάμεσα από συνολικά 10.130 προτάσεις, είναι:
Τα εννέα υποψήφια ονόματα πληρούν με επιτυχία τα τρία διαφορετικά κριτήρια που ορίστηκαν από τη SEAT, όπως προέκυψε μετά από την σχετική διαδικασία που ολοκληρώθηκε με την συνεργασία εμπειρογνωμόνων της εταιρείας, ενός εξωτερικού οργανισμού ονοματοδοσίας καθώς και ενός οργανισμού βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας: 
  1. Αξίες της μάρκας και προϊοντικά χαρακτηριστικά: Αρχικά, επιλέχθηκαν ονόματα που ανταποκρίνονται στις αξίες της μάρκας και στα χαρακτηριστικά του νέου μεγάλου SUV, το 3ο της SEAT, μετά το Ateca και το Arona. 
  2. Γλωσσολογικό κριτήριο: Στη συνέχεια τα ονόματα τέθηκαν υπό προσεκτική γλωσσολογική εξακρίβωση ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι εύκολο να προφέρονται σε διαφορετικές γλώσσες και με θετικούς συνδεόμενους συνειρμούς. Σε αυτό το στάδιο συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από οργανισμό ονοματοδοσίας. 
  3. Νομικά κριτήρια: Τέλος, η νομική ισχύς των υποψήφιων ονομάτων επιβεβαιώθηκε σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να αποφευχθεί για παράδειγμα η καταχώρηση των ονομάτων από άλλες μάρκες σε οποιαδήποτε από τις αγορές που δραστηριοποιείται η SEAT. Σε αυτό το τρίτο και τελευταίο στάδιο συμμετείχε ένας εμπειρογνώμονας βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. 
Από το σημείο αυτό κι έπειτα η SEAT θα οργανώσει focus groups στις κύριες αγορές της προκειμένου να διεξαχθούν δοκιμές που θα καταλήξουν σε τουλάχιστον τρία τελικά υποψήφια ονόματα από τα εννέα επικρατέστερα. Η μάρκα θα παρουσιάσει τα ονόματα των τελικών φιναλίστ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στις 12 Σεπτεμβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ από τις 12 έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί δημόσια ψηφοφορία προκειμένου να επιλεγεί το αγαπημένο όνομα μεταξύ των φιναλίστ μέσω του δικτυακού τόπου. Τέλος, νικητήριο όνομα θα ανακηρυχθεί αυτό με τις περισσότερες ψήφους και η ανακοίνωση του θα γίνει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Εσείς ποιο θα θέλετε να επικρατήσει; Ποιο θα επιλέγατε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
OPEL