Ακόμα ένα μοντέλο στην αγορά των SUV προσέθεσε η SEAT η οποία παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο Tarraco.

Η ναυαρχίδα των SUV της SEAT λανσάρεται με κινητήρες από 1,5 λτ. με έως 190 άλογα έχοντας στη φαρέτρα του DSG αυτόματο και 6άρι μηχανικό κιβώτιο, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης 4Drive.

Το μήκους 4,735 χιλιοστών και ύψους 1.658 χιλιοστών Tarraco είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A + του ομίλου Volkswagen.

Το SEAT Tarraco θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη από τον Δεκέμβρη.

SEAT Tarraco και επίσημα

19.507 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2018)

Ακόμα ένα μοντέλο στην αγορά των SUV προσέθεσε η SEAT η οποία παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο Tarraco.

Μέσω αυτού του μοντέλου η φίρμα γίνεται ακόμα «μεγαλύτερη» στην κατηγορία των SUV, καθώς το νέο αυτοκίνητο έρχεται να προστεθεί στα μικρότερα crossover, Ateca και Arona, μιας και το Tarraco έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον αριθμό των επιβατών που μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του και από πέντε να γίνουν επτά, προσθέτοντας μία τρίτη σειρά καθισμάτων.
 
Το μήκους 4,735 χιλιοστών και ύψους 1.658 χιλιοστών Tarraco είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MQB A + του ομίλου Volkswagen και ξεκινώντας από το εξωτερικό οι ευρωπαίοι αγοραστές μπορούν να το επιλέξουν σε οκτώ χρώματα. Το εμπρόσθιο μέρος τονίζεται από μια εξάγωνη γρίλια και συνδυάζεται με τα φωτιστικά σώματα που και αυτά έρχονται με έντονες γωνίες. Ο προφυλακτήρας στο κάτω μέρος του φιλοξενεί ένα αεραγωγό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τόσο στο καπό όσο και στο πλαϊνό μέρος το αμάξωμα είναι σχεδιασμένο με δυναμικές γραμμές που δίνουν ένα πιο «άγριο» ύφος. Οι μεγάλες ζάντες είναι μέρος του εξοπλισμού, ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ενώνονται με μία λεπτή γραμμή που περνάει από την πίσω πόρτα.
Στο εσωτερικό το Tarraco διατίθεται με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 10.25 ιντσών, ενώ στις 8 ίντσες μετριέται η οθόνη που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.
 
Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, αρχικά το νέο SUV θα προσφερθεί με τέσσερις επιλογές. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων με ισχύ 150 ίππων που συνδυάζεται με εξατάχυτο κιβώτιο. Επόμενη επιλογή είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας με ισχύ 190 αλόγων, ο οποίος συνοδεύεται από ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Οι άλλες δύο επιλογές αποτελούνται από τον turbodiesel 2.0 λίτρων κινητήρα που έρχεται σε δύο εκδόσεις με 150 και 190 ίππους. Και οι δύο έχουν σύστημα τετρακίνησης, αλλά η «ασθενέστερη» έκδοση έρχεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ενώ η πιο ισχυρή έκδοση έχει το επτατάχυτο DSG. Ωστόσο η SEAT αναφέρει πως στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες εκδόσεις.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ενώ όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει ακόμα περισσότερα από τον κατάλογο των προαιρετικών επιλογών. Τέλος να σημειωθεί πως το SEAT Tarraco θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη από τον Δεκέμβρη με το μοντέλο να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του VW Group στο Wolfsburg της Γερμανίας.

Toyota
test center