Το τμήμα Ν περιμένει το 2019 να είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2018 στον τομέα των πωλήσεων.

SUV το επόμενο Ν μοντέλο της Hyundai

2.933 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2019)

Από την κατηγορία των crossover/SUV θα έρθει το επόμενο μοντέλο Ν της Hyundai. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Τα σχέδια του για τα μοντέλα Ν φαίνεται πως καταστρώνει το τμήμα Ν της Hyundai, αφού σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την εταιρεία, τα υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας είναι πολύ ευχαριστημένα από τις πωλήσεις που σημειώνουν τα i30 N και i30 N Fastback.

Αν και οι φήμες για ένα i20 N είναι έντονες, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το επόμενο μοντέλο Ν θα είναι κάποιο από την κατηγορία των crossover/SUV. O Gyoo Heon Choi, επικεφαλής Στρατηγικής του τμήματος Επιδόσεων τόνισε: «Πιστεύουμε πως ένα SUV επιδόσεων θα ήταν ένα καλό επόμενο βήμα για το Ν τμήμα». Τα υποψήφια μοντέλα είναι τα νέα Tucson και Kona εξοπλισμένα με τον 2λιτρο T-GDI κινητήρα, σύστημα τετρακίνησης και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και σασί. Ακόμα, η μάρκα φαίνεται πως έχει στα άμεσα σχέδια της την κατασκευή ενός halo car με τον Klaus Koster, στέλεχος της Hyundai N να σημειώνει ότι «πρέπει να είναι απίστευτα συναρπαστικό και πολύ διασκεδαστικό», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφερθεί με κάποιο υβριδικό κινητήριο σύνολο.

 
Αντίθετα, φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε κάποιο i30 Tourer N με τον Koster να εξηγεί πως ο Biermann,το αφεντικό του τμήματος, δεν είναι θετικός να γίνει κάτι τέτοιο. Ο Choi σημείωσε πως «τo Tourer έχει πολύ οικογενειακό χαρακτήρα για να γίνει Ν μοντέλο» με τον Koster να συμπληρώνει πως η έκδοση αυτή πετυχαίνει καλές πωλήσεις μόνο στην Γερμανία και έτσι δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει ένα τέτοιο project, «εκτός εάν αυξηθεί τόσο πολύ η ζήτηση».

Το τμήμα Ν περιμένει το 2019 να είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2018 στον τομέα των πωλήσεων, ενώ ένας από τους βασικούς της στόχους είναι και το πρωτάθλημα του WRC. Δεν έχει περάσει καιρός άλλωστε που η μάρκα ανακοίνωσε πως ο θρύλος των ράλι Sebastien Loeb, θα τρέξει το νέο έτος με τα χρώματα της.

Hyundai
OPEL