Εχθές, ο Peterhansel, αφού ξεπέρασε τα αρχικά του προβλήματα, κατάφερε να τερματίσει ενάμισι λεπτό πίσω από τον Loeb, γεγονός που του επέτρεψε να βρεθεί μπροστά από τον teammate του.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εχθές, ο Peterhansel, αφού ξεπέρασε τα αρχικά του προβλήματα, κατάφερε να τερματίσει ενάμισι λεπτό πίσω από τον Loeb, γεγονός που του επέτρεψε να βρεθεί μπροστά από τον teammate του.

Σαρώνει η Peugeot στο Ράλι Ντακάρ (+video)

4.179 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2017)

Η «dream team» της Peugeot δείχνει ικανή μέχρι στιγμής, να κάνει το 1-2-3 στο Ράλι Ντακάρ. Δείτε τι συμβαίνει στον εμβληματικό αγώνα, από τον οποίο φυσικά δε λείπουν οι συγκινήσεις και τα δράματα.

Για μία ακόμα φορά, το θρυλικό Ράλι Ντακάρ δείχνει τα δόντια του στους συμμετέχοντες. Η πρώτη ηχηρή εγκατάλειψη ήταν αυτή του Nasser Al-Attiyah, ενώ η δεύτερη, εκείνη του Carlos Sainz, ήταν άκρως ανατριχιαστική, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video.

Ο Loeb λόγω προβλημάτων με τον κινητήρα του 3008, παρέδωσε την πρώτη θέση την Πέμπτη. Εχθές, όμως, είχε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα, από την αρχή ως το τέλος.

Ο Loeb λόγω προβλημάτων με τον κινητήρα του 3008, παρέδωσε την πρώτη θέση την Πέμπτη. Εχθές, όμως, είχε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα, από την αρχή ως το τέλος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Σήμερα, το Stage 6 του αγώνα ακυρώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών, οπότε αύριο τα πληρώματα θα συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν εχθές. Ο Sebastien Loeb, λοιπόν, πήρε στο Stage 5 την δεύτερη νίκη σκέλους στο φετινό Ράλι Ντακάρ, με τον teammate στην Peugeot, Stephane Peterhansel, να έχει την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη. Τρίτος είναι μέχρι στιγμής ο έτερος στην «dream team» της Peugeot, Cyril Despres.
 
Η ειδική της Παρασκευής έλαβε χώρα στη Βολιβία, από το Tupiza στο Oruro. Αρχικά είχε σχεδιαστεί με μήκος 447 χλμ., αλλά οι καιρικές συνθήκες κοντά στο Oruro, ανάγκασε τους διοργανωτές να μεταφέρουν τη γραμμή τερματισμού στην ουδέτερη ζώνη.
 
Ο Loeb λόγω προβλημάτων με τον κινητήρα του 3008, παρέδωσε την πρώτη θέση την Πέμπτη. Εχθές, όμως, είχε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα, από την αρχή ως το τέλος. Στην πρώτη ειδική, ο Γάλλος ήταν μπροστά κατά 6 λεπτά από τον δεύτερο τότε Nani Roma με το Toyota Hilux. Ωστόσο, ένα λάθος στην πλοήγηση, έφερε τη διαφορά των δύο στα 44 δλ.
 
Εχθές, ο Peterhansel, αφού ξεπέρασε τα αρχικά του προβλήματα, κατάφερε να τερματίσει ενάμισι λεπτό πίσω από τον Loeb, γεγονός που του επέτρεψε να βρεθεί μπροστά από τον teammate του. Ο Despres, πάλι, από την στιγμή που πήρε την 1η του νίκη ειδικής στα τετράτροχα, ήταν αυτός που άνοιγε το δρόμο. Έχασε, όμως, πάνω από 10 λεπτά στο 3ο σημείο αναφοράς και έμεινε από απόσταση στην 4η θέση, λίγο μπροστά από τον Romain Dumas.
 
Με την τρίτη θέση του Despres, η Peugeot κάνει μέχρι στιγμής το 1-2-3 στη γενική κατάταξη, με την διαφορά από τον 4ο Roma να είναι λιγότερο από ένα λεπτό. Ακολουθεί ο Mikko Hirvonen, ο οποίος λόγω λαθών στην πλοήγηση έχασε πάνω από μισή ώρα και πλέον απέχει 42 λεπτά από την κορυφή. Παρόμοια προβλήματα είχε και ο Giniel de Villiers και πλέον βρίσκεται στην 8η θέση, πίσω από τους Kuba Przygonski και Orlando Terranova. Οι Boris Garafulic και Romain Dumas, συμπληρώνουν μέχρι στιγμής την πρώτη δεκάδα στα αυτοκίνητα.
 
 
Οι 10 πρώτοι στα αυτοκίνητα μετά το Stage 5 του Ράλι Ντακάρ 2017:
  1. Stephane Peterhansel - Jean-Paul Cottret         Peugeot         14h02m58s
  2. Sebastien Loeb - Daniel Elena     Peugeot         +1m09s
  3. Cyril Despres - David Castera       Peugeot         +4m54s
  4. Nani Roma - Alex Haro       Toyota            +5m35s
  5. Mikko Hirvonen - Michel Perin      Mini    +42m21s
  6. Kuba Przygonski - Tom Colsoul   Mini    +59m55s
  7. Orlando Terranova - Andreas Schulz      Mini    +1h04m49s
  8. Giniel de Villiers - Dirk von Zitzewitz        Toyota            +1h08m11s
  9. Boris Garafulic - Filipe Palmeiro   Mini    +1h57m40s
  10. Romain Dumas - Alain Guehennec        Peugeot         +2h22m17s

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center