5 φωτογραφίες »

Σαρώνει στα CNG η Skoda και φέτος

5.479 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2021)

Η Skoda κρατά τα ηνία στις πωλήσεις αεριοκίνητων με φυσικό αέριο (CNG) το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με τέσσερα στα δέκα αυτοκίνητα φυσικού αερίου που ταξινομούνται να είναι δικά της μοντέλα. Δείτε ποια μοντέλα βρίσκονται στην γκάμα της και πόσο κοστίζουν.


Έχοντας χτίσει ισχυρά θεμέλια ως μία από τις πλέον value for money μάρκες στην ελληνική αγορά, η Skoda κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στα αεριοκίνητα με φυσικό αέριο οχήματα. Μετά από την εντυπωσιακή επίδοση στις πωλήσεις του 2020, όπου ένα στα τρία ταξινομηθέντα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ήταν μοντέλο της τσέχικης φίρμας, η Skoda ανέβασε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 327 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο για τη λειτουργία τους. Από αυτά, τα 130 ήταν μοντέλα της SKODA, που μεταφράζεται σε ποσοστό 39,76% για τη μάρκα στη συγκεκριμένη αγορά, ή σε πιο απλή ανάγνωση τέσσερα στα δέκα αυτοκίνητα φυσικού αερίου που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, ήταν μοντέλα της Skoda.

Αξίζει να αναφερθεί πως, το φυσικό αέριο είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας καύσιμο που προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα: το πρώτο, ουσιαστικά η συμπεριφορά του κινητήριου συστήματος παραμένει ίδια είτε χρησιμοποιείται φυσικό αέριο είτε βενζίνη και το δεύτερο, το κόστος χρήσης είναι πολύ χαμηλό. Ενδεικτικά, το κόστος κίνησης με φυσικό αέριο είναι μόλις 3 ευρώ/100 χλμ. (με σημερινή τιμή 0,834 ευρώ/κιλό).

Δείτε εδώ: Mega Test - Ποιο καύσιμο συμφέρει στην πράξη;

Σημειώστε πως, η Skoda προσφέρει σε έκδοση G-TEC, με κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο, τα Scala, Kamiq καθώς και τη νέα Octavia, στην τέταρτη γενιά της. Όλα τα μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα μέσα και από το πρόγραμμα Skoda One, που προσφέρει:
  • Ατοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο
  • Προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση
  • Προκαταβολή από 0%
  • Πληρωμή 1ης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά
Σημειώστε πως, οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τα Skoda Scala G-Tec, Kamiq G-Tec και Octavia G-Tec, ξεκινούν από 17.500 ευρώ, 19.500 ευρώ και 25.100 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ η Octavia είναι διαθέσιμη και σε έκδοση για taxi, με ενδεικτική λιανική τιμή με ΦΠΑ και τέλος ταξινόμησης 23.302 ευρώ.

Κλείνοντας, όσον αφορά στα πρατήρια που προσφέρουν φυσικό αέριο, αυτά εξαπλώνονται με ταχύτερους ρυθμούς πλέον σε όλη την Ελλάδα και ήδη καλύπτουν σε ευρύ βαθμό την Αττική, με 8 συνολικά πρατήρια στη διάθεση των οδηγών. Δέκα ακόμα λειτουργούν στην υπόλοιπη χώρα, συγκεκριμένα δύο στη Θεσσαλονίκη, τρία στη Λάρισα, δύο στην Αχαΐα και από ένα σε Βόλο, Ιωάννινα και Λαμία. Επιπλέον, για να μην υπάρχει άγχος, όλα τα μοντέλα της Skoda που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το φυσικό αέριο μπορούν να λειτουργήσουν και με βενζίνη, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στον οδηγό σε θέματα ανεφοδιασμού.

home pro
moto