--- Σας αρέσει να μυρίζει «καινουργίλα»
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εσάς σας αρέσει ή σαν ενοχλεί η... «καινουργίλα»;

Σας αρέσει να μυρίζει «καινουργίλα»;

Διαβάστηκε από 4094 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/1/2019
 

Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου; Σας επηρεάζει στην επιλογή μοντέλου ή όχι;

Επτά στους δέκα αγοραστές αυτοκινήτου βάζουν την μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου στους πέντε σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το προτιμούν έναντι του μεταχειρισμένου. Και όμως κάποιοι άλλοι τη απεχθάνονται. Γιατί;
 
Αγοράζει κανείς αυτοκίνητο γιατί μυρίζει ωραία; Και εδώ που τα λέμε είναι ωραία αυτή η μυρωδιά, η «καινουργίλα»; Και όμως, η καινουργίλα είναι αδιαχώριστο συστατικό της εμπειρίας του καινούργιου αυτοκινήτου. Από τους οδηγούς που την κατατάσσουν ψηλά, ένα σημαντικό ποσοστό, ένας στους τρεις, έχουν και προτίμηση. Δηλαδή την εξετάζουν και τη συγκρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα για το ποιά είναι καλύτερη, ή μάλλον ποιά είναι περισσότερο της αρεσκεία τους.
 
Η πηγή της μυρωδιάς είναι φυσικά τα πλαστικά μέρη και τα άλλα υλικά του αυτοκινήτου. Πρόκειται για πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ) που εκπέμπουν όλα αυτά τα υλικά, από το ταμπλό και τις επενδύσεις των καθισμάτων, μέχρι τις μοκέτες και τα «κρύσταλλα» του πίνακα οργάνων. Και η μυρωδιά αυτή είναι σχετικά κοινή, αφού τα υλικά αυτά είναι επίσης κοινά ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα. Όχι όμως όλα.
 
Μοντέλα που προορίζονται για αγορές εκτός Ευρώπης, δεν διαθέτουν απαραίτητα τα ίδια υλικά, και έτσι η μυρωδιά επίσης διαφέρει. Με πολλά μοντέλα ή μέρη της καμπίνας να κατασκευάζονται στην Κίνα, με διαφορετικά, φθηνότερα ή απλά πιο κοινότυπα για την εκεί αγορά υλικά, η μυρωδιά αυτή διαφέρει σημαντικά σε αυτά τα αυτοκίνητα, με αρκετούς αγοραστές να αποφεύγουν αυτά τα μοντέλα γιατί δεν τους αρέσει η «καινουργίλα» τους.
 
Το ίδιο πρόβλημα όμως ισχύει και αντίστροφα. Η κινεζική αγορά δεν έχει την ίδια αντίληψη για το πως πρέπει να μυρίζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, και δεν βρίσκει την ευρωπαϊκή (και αμερικανική) καινουργίλα του γούστου της. Έτσι η μυρωδιά πρέπει να αλλάξει.
 
Με την Κίνα να αποτελεί πλέον μεγαλύτερη αγορά από αυτή της Ευρώπης, οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να κάνουν τα κινεζικά και λιγότερο τα ευρωπαϊκά χατίρια. Έτσι η Ford για παράδειγμα, έχει κάνει καμπάνια να σταματήσει τις μυρωδιές αυτές στα καινούργια της μοντέλα. Προσέλαβε 18 εμπειρογνώμονες που με βάση το επιτελείο της μάρκας στην Κίνα, δοκιμάζουν μέχρι και 300 φορές το χρόνο τις μυρωδιές των νέων μοντέλων, κρίνοντας έτσι όχι μόνο ποιά υλικά θα χρησιμοποιηθούν και ποιά όχι, αλλά τελικά και ποιοί προμηθευτές θα τα παράγουν, μέχρι και σε ποιά χώρα θα παράγονται τα μοντέλα αυτά.
 
Εσείς τι λέτε; Σας αρέσει η καινουργίλα; Και πόσο την μετράτε; Πόσο σας απασχολεί και τελικά πόσο σας ενοχλεί όταν τα πλαστικά μυρίζουν σαν λάστιχα αυτοκινήτων; Είστε ικανοί να αφήσετε ένα μοντέλο και να πάρετε ένα άλλο γιατί απλά μυρίζει καλύτερα;

 

NONPAPER - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Γιώργος Μεταξάς

    Η "καινουργίλα", όπως γράφετε, προέρχεται από πτητικές ουσίες που εκλύονται σε μεγάλο ποσοστό από τα καινούργια συνθετικά υλικά. Αυτές οι ουσίες όμως συνήθως δεν κάνουν καλό στην υγεία, και αν αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο σε εποχή που έχουμε τα παράθυρα κλειστά και βάζουμε τον αερισμό στην ανακυκλοφορία, η συγκέντρωσή τους στον αέρα της καμπίνας μπορεί να είναι αυξημένη. Οπότε οι λύσεις είναι είτε συχνό άνοιγμα των παράθυρων, είτε εισαγωγή αέρα καμπίνας απ' έξω (ενδεχομένως όμως με καυσαέρια), είτε φίλτρο αέρα καμπίνας ενεργού άνθρακα, είτε αγορά καλομεταχειρισμένου αυτοκινήτου!

      2
  • περισσότερα σχόλια

Επιστρέφει η Alfa Romeo Spider;

Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes C 180

Τι ξεχνάς να ελέγξεις στο μεταχειρισμένο;

Mega Test: 10 SUV σε πίστα δοκιμών 4x4

Η κίνηση στους δρόμους

Αποκλειστικό: Νέο Audi eQ3

Τι Volvo να αγοράσω: XC90 ή V90 Cross Country;

Δοκιμή: Νέο Ford Focus ντίζελ

Πως η Hyundai έγινε η μάρκα της καρδιάς μας;

Ράλι Σουηδίας: Ανακατεύοντας την τράπουλα

Ο Σόλμπεργκ με Ford Escort Mk2 στα χιόνια

EuropeGAS σημαίνει απόδοση & αντοχή!

Το γραντζούνισες; Φτιάξε το μόνος σου!

To GT-R50 της Italdesign πάει Ντουμπάι (+video)

Κάντε αναφορά: Δείτε ποια αυτοκίνητα είναι ΦΕΤΟΣ για κλωτσιές

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

AUDI: Κάνε τη διαδρομή εμπειρία ζωής, με το Νέο Audi A1 Sportback!

CITROEN: σε ειδική τιμή και 36 άτοκες δόσεις έως 28/2!

RENAULT: PASSION DAYS. Βρες τον έρωτα στις Εκθέσεις Renault με μοναδικές προσφορές!

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 14.990€

περισσότερα »