• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εσάς σας αρέσει ή σαν ενοχλεί η... «καινουργίλα»;

Σας αρέσει να μυρίζει «καινουργίλα»;

Διαβάστηκε από 7399 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/7/2019
 

Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου; Σας επηρεάζει στην επιλογή μοντέλου ή όχι;

Επτά στους δέκα αγοραστές αυτοκινήτου βάζουν την μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου στους πέντε σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το προτιμούν έναντι του μεταχειρισμένου. Και όμως κάποιοι άλλοι τη απεχθάνονται. Γιατί;
 
Αγοράζει κανείς αυτοκίνητο γιατί μυρίζει ωραία; Και εδώ που τα λέμε είναι ωραία αυτή η μυρωδιά, η «καινουργίλα»; Και όμως, η καινουργίλα είναι αδιαχώριστο συστατικό της εμπειρίας του καινούργιου αυτοκινήτου. Από τους οδηγούς που την κατατάσσουν ψηλά, ένα σημαντικό ποσοστό, ένας στους τρεις, έχουν και προτίμηση. Δηλαδή την εξετάζουν και τη συγκρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα για το ποιά είναι καλύτερη, ή μάλλον ποιά είναι περισσότερο της αρεσκεία τους.
 

Η πηγή της μυρωδιάς είναι φυσικά τα πλαστικά μέρη και τα άλλα υλικά του αυτοκινήτου. Πρόκειται για πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ) που εκπέμπουν όλα αυτά τα υλικά, από το ταμπλό και τις επενδύσεις των καθισμάτων, μέχρι τις μοκέτες και τα «κρύσταλλα» του πίνακα οργάνων. Και η μυρωδιά αυτή είναι σχετικά κοινή, αφού τα υλικά αυτά είναι επίσης κοινά ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα. Όχι όμως όλα.
 
Μοντέλα που προορίζονται για αγορές εκτός Ευρώπης, δεν διαθέτουν απαραίτητα τα ίδια υλικά, και έτσι η μυρωδιά επίσης διαφέρει. Με πολλά μοντέλα ή μέρη της καμπίνας να κατασκευάζονται στην Κίνα, με διαφορετικά, φθηνότερα ή απλά πιο κοινότυπα για την εκεί αγορά υλικά, η μυρωδιά αυτή διαφέρει σημαντικά σε αυτά τα αυτοκίνητα, με αρκετούς αγοραστές να αποφεύγουν αυτά τα μοντέλα γιατί δεν τους αρέσει η «καινουργίλα» τους.
 
Το ίδιο πρόβλημα όμως ισχύει και αντίστροφα. Η κινεζική αγορά δεν έχει την ίδια αντίληψη για το πως πρέπει να μυρίζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, και δεν βρίσκει την ευρωπαϊκή (και αμερικανική) καινουργίλα του γούστου της. Έτσι η μυρωδιά πρέπει να αλλάξει.
 
Με την Κίνα να αποτελεί πλέον μεγαλύτερη αγορά από αυτή της Ευρώπης, οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να κάνουν τα κινεζικά και λιγότερο τα ευρωπαϊκά χατίρια. Έτσι η Ford για παράδειγμα, έχει κάνει καμπάνια να σταματήσει τις μυρωδιές αυτές στα καινούργια της μοντέλα. Προσέλαβε 18 εμπειρογνώμονες που με βάση το επιτελείο της μάρκας στην Κίνα, δοκιμάζουν μέχρι και 300 φορές το χρόνο τις μυρωδιές των νέων μοντέλων, κρίνοντας έτσι όχι μόνο ποιά υλικά θα χρησιμοποιηθούν και ποιά όχι, αλλά τελικά και ποιοί προμηθευτές θα τα παράγουν, μέχρι και σε ποιά χώρα θα παράγονται τα μοντέλα αυτά.
 
Εσείς τι λέτε; Σας αρέσει η καινουργίλα; Και πόσο την μετράτε; Πόσο σας απασχολεί και τελικά πόσο σας ενοχλεί όταν τα πλαστικά μυρίζουν σαν λάστιχα αυτοκινήτων; Είστε ικανοί να αφήσετε ένα μοντέλο και να πάρετε ένα άλλο γιατί απλά μυρίζει καλύτερα;

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

Tα πιο γρήγορα μικρομεσαία στα 19.000 ευρώ

Δοκιμή: Υβριδικό Hyundai Tucson

Αποκλειστικό: Νέο VW Tiguan

Αλκοόλ & οδήγηση: Μπορείς να οδηγήσεις την επόμενη μέρα;

Η κίνηση στους δρόμους

Γιατί το τρέχον Captur αξίζει προσοχής;

Citroen C3 Aircross vs Peugeot 2008 vs Renault Captur

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Αποκλειστικό: Νέο Audi eQ3

Πέθανε η «κούρσα» ή πέθανε μόνο η φθηνή «κούρσα»;

Είναι το πρώτο ΤΤ έτοιμο να γίνει κλασσικό;

Αυτόματο vs Μηχανικό κιβώτιο

Diesel ή βενζίνη;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »