Η σχεδίαση της νέας Stelvio, όπως μπορείτε να δείτε και στην κατασκοπευτική μας φωτογραφία, αναμένεται να είναι από τις πιο ελκυστικές της αγοράς, βασιζόμενη πάνω σε αυτή της Giulia.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η σχεδίαση της νέας Stelvio, όπως μπορείτε να δείτε και στην κατασκοπευτική μας φωτογραφία, αναμένεται να είναι από τις πιο ελκυστικές της αγοράς, βασιζόμενη πάνω σε αυτή της Giulia.

Scoop: Alfa Romeo Stelvio

7.490 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2016)

H Giulia ανοίγει το δρόμο για περισσότερα νέα μοντέλα της Alfa Romeo και η νέα Stelvio θα έρθει για να αποτελέσει το πρώτο SUV της ιστορίας της ιταλικής φίρμας.

What is new


Στη γκάμα των κινητήρων της νέας Stelvio αναμένεται να βρεθεί και η κορυφαία έκδοση QV, με μοτέρ 510 ίππων από την Giulia QV (φωτό).

Στη γκάμα των κινητήρων της νέας Stelvio αναμένεται να βρεθεί και η κορυφαία έκδοση QV, με μοτέρ 510 ίππων από την Giulia QV (φωτό).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Νέο μεσαίο SUV
- Βασισμένο στη Giulia
- Πισωκίνητη και τετρακίνητη
- Στην παραγωγή το 2017
 
Η Giulia ήταν η απαρχή της νέας εποχής της Alfa Romeo και πλέον, φθάνουμε σιγά-σιγά στην περίοδο της περαιτέρω ανάπτυξης της γκάμας της μάρκας, με νέα μοντέλα να προστίθενται στο πορτφόλιό της, που θα ενισχύσουν σημαντικά την παρουσία της έναντι του premium ανταγωνισμού. Το πρώτο λοιπόν εκ των νέων αυτών μοντέλων θα είναι η Stelvio, το πρώτο ουσιαστικά SUV της ιστορίας της Alfa, η οποία θα πάρει την πετυχημένη μαγιά της νέα Giulia για να δημιουργήσει ένα νέο μεσαίο μοντέλο του είδους, με πολύ μοντέρνα σχεδίαση, άκρατο δυναμισμό και κορυφαίες επιδόσεις. Εμείς, με τη βοήθεια των κατασκόπων έχουμε πλέον τη νέα φωτογραφία του αυτοκινήτου, το οποίο θα ντεμπουτάρει τον προσεχή Νοέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος ¶ντζελες, ώστε στη συνέχεια να διατεθεί στις ανά τον κόσμο αγορές.

Εντυπωσιακό crossover
Η σχεδίαση της νέας Stelvio, όπως μπορείτε να δείτε και στην κατασκοπευτική μας φωτογραφία, αναμένεται να είναι από τις πιο ελκυστικές της αγοράς, βασιζόμενη πάνω σε αυτή της Giulia. Ιδίως στο εμπρόσθιο τμήμα, η νεότερη και πολύ δυναμική μάσκα των μοντέλων της Alfa Romeo θα έρθει και στη Stelvio, προσαρμοσμένη βέβαια στις στιλιστικές ανάγκες ενός υπερυψωμένου μοντέλου. Υπό αυτό το πρίσμα, στο κατώτερο άκρο του προφυλακτήρα θα δούμε μια αλουμινένια προστατευτική ποδιά, ενώ περιμετρικά θα υπάρχουν μαύρα πλαστικά προστατευτικά. Πολύ ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το πίσω μέρος που θα λάβει μια εντελώς νέα σχεδίαση α λα χατσμπακ και θα διαφοροποιεί την Stelvio από τη σεντάν Giulia.
 
Πισωκίνητη και τετρακίνητη
Η νέα Stelvio θα χτιστεί πάνω στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulia, η οποία είναι πισωκίνητη και με χαρακτηριστικά τέτοια (π.χ. κινητήρας που τοποθετείται κοντά στο κέντρο για πιο σπορ συμπεριφορά), που αναμένεται να προσδώσουν και στο μεσαίο SUV της Alfa έναν έντονα σπορ χαρακτήρα. Εκτός όμως από τις πισωκίνητες εκδόσεις της, η Stelvio θα διαθέτει και τετρακίνητες εκδόσεις, με σύστημα που θα μοιράζει αυτόματα τη ροπή μεταξύ τους εμπρόσθιου και του πίσω άξονα.
 
Δυναμικά μοτέρ έως 510 ίππους
Στο πεδίο των κινητήρων, η Stelvio και πάλι θα λάβει τη γκάμα των μοτέρ της από τη Giulia και τα νέα μοτέρ υψηλού κυβισμού που έχει ετοιμάσει η Alfa Romeo. Έτσι, στο πεδίο του diesel θα δούμε τον 4κύλινδρο 2,2 λίτρων πετρελαιοκινητήρα των 150 και 180 ίππων που ήδη έχει ντεμπουτάρει στη Giulia. Έπειτα, θα υπάρξει και βενζινοκίνητη έκδοση με τον επίσης καινούργιο 2λιτρο βενζινοκινητήρα με 200, 250 και 280 ίππους που έχει σχεδόν έτοιμο η ιταλική φίρμα. Στην κορυφή της γκάμας, αναμένεται να δούμε τον 2,9 λίτρων twin-turbo V6 της Giulia QV, ο οποίος θα συνοδέψει την top έκδοση της Stelvio στα πρότυπα των εκδόσεων AMG και M των Mercedes και BMW αντίστοιχα. Επίσης, τα κιβώτια θα είναι είτε μηχανικά 6 σχέσεων, είτε το 8τάχυτο αυτόματο της ZF, που θα προσφέρει και δυνατότητα για manual αλλαγές μέσω των paddles στο τιμόνι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center