Δείτε την αποκλειστική εικόνα και διαβάστε τις πληροφορίες για το επερχόμενο Skoda Rapid SUV.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε την αποκλειστική εικόνα και διαβάστε τις πληροφορίες για το επερχόμενο Skoda Rapid SUV.

Scoop: Skoda Rapid SUV

8.595 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2016)

Εξαπλώνοντας περαιτέρω τη γκάμα των SUV της, η Skoda ετοιμάζει το νέο Rapid SUV, το οποίο θα βασιστεί πάνω στο μικρομεσαίο Rapid προσφέροντας κορυφαίο Value for Money και πρακτικότητα.


Το εσωτερικό του νέου Skoda Rapid SUV αναμένεται να προέλθει από αυτό του 5θυρου και του σεντάν Rapid.

Το εσωτερικό του νέου Skoda Rapid SUV αναμένεται να προέλθει από αυτό του 5θυρου και του σεντάν Rapid.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Whats new
- Νέο προσιτό SUV
- Βασισμένο στo μικρομεσαίο Rapid
- Με turbo κινητήρες
- Στην παραγωγή το 2018

Η Skoda θα κάνει μιά μεγάλη επίθεση στην κατηγορία των SUV αυτοκινήτων, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και περίπου 2 μήνες με την παρουσίαση του μεσαίου Kodiaq που θα δούμε στην Ελλάδα το Μάρτιο και η οποία θα συνεχιστεί με το νέο Yeti στα τέλη του 2017 και την πρώτη Fabia SUV στην ιστορία το 2019. Ωστόσο, τα νέα SUV της Skoda δεν θα σταματήσουν εκεί, αφού κάπου ανάμεσα στο νέο Yeti και στη Fabia SUV, η εταιρεία θα παρουσιάσει το πιο προσιτό της SUV, το οποίο θα βασιστεί πάνω στο Rapid και θα έχει μεγαλύτερο αμάξωμα από το αντίστοιχο της Fabia SUV, αλλά και ίδια ή χαμηλότερη τιμή. Το νέο μοντέλο, που αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον, θα διατεθεί εκτός από την Ευρώπη και στην αγορά της Κίνας, ενώ στα καθΆ ημάς θα αντιπαρατεθεί με την επόμενη γενιά του Dacia Duster τόσο στο πεδίο του Value for Money, όσο και σε αυτό της πρακτικότητας. Ειδικά στο πεδίο της τιμής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το εξωτερικό, το νέο Rapid SUV θα κοστίζει από 15.000 ευρώ στην Ευρώπη.
 
Σχεδίαση-εξέλιξη αυτής του Rapid
Στο νέο Skoda Rapid SUV η εικόνα του αμαξώματος θα είναι μια εξέλιξη αυτής του Rapid, προσαρμοσμένη πάνω στη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία των SUV της εταιρείας. Έτσι, ειδικά στο εμπρόσθιο τμήμα, όπως μπορούμε να δούμε και στην πρώτη, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που διαθέτουμε, θα ξεχωρίσει η νέα μάσκα με χρώμιο περιμετρικά, αλλά και οι τετραγωνισμένοι προβολείς με LED  φώτα ημέρας. Στο καπό, εντύπωση προκαλεί το κεντρικό νεύρο που καταλήγει πάνω στο λογότυπο της Skoda. Από εκεί και πίσω, το νέο Skoda Rapid SUV θα ακολουθήσει πιο γωνιώδεις γραμμές, με έμφαση στο άπλετο εμβαδόν των γυάλινών του επιφανειών, οι οποίες θα τονίσουν και την πρακτικότητά του. Στοιχεία όπως τα μαύρα περιμετρικά πλαστικά στο κατώτερο άκρο του αμαξώματος, θα τονίσουν τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του, ενώ δεν θα απουσιάζουν και κάποια στοιχεία πολυτέλειας, ιδίως στις ακριβότερες εκδόσεις του, όπως π.χ. η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή.
 
Κυρίως προσθιοκίνητο
Το νέο Skoda Rapid SUV δεν θα βασιστεί πάνω στη νεότερη πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW, αλλά αναμένεται να χτιστεί πάνω στην ίδια, μακρύτερη έκδοση του πατώματος της τωρινής Fabia, πάνω στην οποία στηρίζεται και το γνωστό μας μικρομεσαίο Rapid. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες εκδόσεις του θα είναι προσθιοκίνητες, ενώ δεν αποκλείεται μόνο για κάποιες πιο ακριβές επιλογές του να δούμε και τετρακίνηση. Φυσικά, αναμένεται το πλαίσιο αυτό σε συνδυασμό και με τη χρήση νέων υλικών στο αμάξωμα, να προσφέρει στο Rapid SUV πολύ καλά δεδομένα ακαμψίας, συμβάλλοντας παράλληλα και στην ελάφρυνσή του.
 
Έμφαση στους νέους μικρούς turbo βενζίνης
Στο πεδίο των κινητήρων, το νέο Skoda Rapid SUV θα δώσει έμφαση στους μικρούς turbo κινητήρες βενζίνης, αφού θα έχει στη φαρέτρα του τους καλύτερους εξ αυτών. Έτσι, αρχική του επιλογή αναμένεται να είναι ο 3κύλινδρος 1.000άρης TSI που γνωρίσαμε στην Octavia, ενώ στις επιλογές του θα είναι ο 1.200άρης 4κύλινδρος TSI, αλλά και ο νέος 1.500άρης TSI με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας, που θα μας παρουσιάσει πολύ σύντομα ο Όμιλος VW. Στο diesel, αναμένεται οι επιλογές να είναι ο 1,6 TDI ή και ο νεότερος 1,5 TDI, που θα αποκαλύψει επίσης μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία. Τα κιβώτια με τη σειρά τους, θα είναι μηχανικό 5 ή 6 σχέσεων, αλλά και το γνωστό 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη DSG της εταιρείας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto