Πριν από λίγες ημέρες η νέα Mercedes A-Class παρουσιάστηκε και επίσημα στο κοινό και όπως φαίνεται έδωσε αφορμή στους σχεδιαστές να την εμπνευστούν και σε κάμπριο έκδοση.

Σε κάμπριο έκδοση η νέα A-Class;

2.195 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2018)

Πριν από λίγες ημέρες η νέα Mercedes A-Class παρουσιάστηκε και επίσημα στο κοινό και όπως φαίνεται έδωσε αφορμή στους σχεδιαστές να την εμπνευστούν και σε κάμπριο έκδοση.

Αυτό έκανε και ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του εκδοχή για το πώς θα μπορούσε το νέο γερμανικό μοντέλο να μετατραπεί από 5θυρο hatchback σε κάμπριο.
 
Όπως μπορούμε να δούμε ο καλλιτέχνης έχει αφαιρέσει απ την 5θυρη A-Class τις δύο πίσω πόρτες διατηρώντας ταυτόχρονα το ίδιο σχέδιο σε ότι αφορά το εμπρόσθιο μέρος, με την μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα να παραμένουν ακλόνητοι στη θέση τους, ενώ ίδιας σχεδίασης είναι και η ζάντες.
Μέχρι στιγμής η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κάνει γνωστό εάν πρόκειται να προχωρήσει στην κατασκευή μίας κάμπριο έκδοσης του νέους της μοντέλου, το οποίο αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο νέους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα, οι οποίοι προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από τις σημερινές μονάδες.
 
Συγκεκριμένα στη βάση των νέων μηχανικών συνόλων θα βρίσκεται ο νέος βενζινοκινητήρας M282 και για πρώτη φορά θα προσφερθεί σε μια έκδοση 1.332 κ.εκ. ισχύος 163 ίππων με 250 Nm ροπής και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Πάνω από αυτόν θα βρίσκεται ο 2,0 λίτρων βενζινοκινητήρας M260 με απόδοση 224 ίππων και 350 Nm ροπής. Περνώντας στο ντίζελ συναντούμε τον OM608 turbo πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λτ. με ισχύ 116 ίππων με 265 Nm ροπής. 
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η επίσημη αποκάλυψη της νέας A-Class για το κοινό θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Toyota
moto