Είστε έτοιμοι να αποδεχθείτε τα φώτα ημέρα;

Σε μπερδεύουν ακόμα τα φώτα ημέρας;

4.538 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2018)

Εσύ κάνεις σήμα ακόμη στους άλλους οδηγούς να σβήσουν τα φώτα τους την ημέρα;

Μπορεί να είναι από ευγένεια, από άμιλλα και ενδιαφέρον για τον φίλο οδηγό, όμως τα φώτα ημέρας, πρώτον έχουν λόγο που είναι αναμμένα στη διάρκεια της ημέρας, δεύτερον δεν καίνε και τόσο ρεύμα και τρίτον δεν μπορούν να σβήσουν. Μήπως να σταματήσουμε να κάνουμε νοήματα;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Τι τα θέλουμε τα φώτα ημέρας σε μία χώρα με τόσο ήλιο; Είναι η στάνταρ ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι οδηγοί, θεωρώντας πως τα φώτα ημέρας είναι για να βλέπουμε καλύτερα. Όχι, δεν είναι γι αυτό, και άρα δεν είναι μόδα που μας ήρθες από την (σκοτεινή) βόρεια Ευρώπη. Τα φώτα ημέρας είναι υποχρεωτικά σε όλα τα αυτοκίνητα κατασκευής μετά το 2012 για να φαίνεται πότε αυτά είναι εν λειτουργεία.

Έτσι ξέρεις ότι το σταματημένο αυτοκίνητο που βλέπεις απέναντί σου, δίπλα σου, μπροστά σου, στο πλάι σου, συμμετέχει στην κίνηση, είναι δηλαδή έτοιμο να κινηθεί ανά πάσα στιγμή, και δεν είναι απλά σταθμευμένο. Τα φώτα ημέρας δεν υπάρχουν για να φέγγουν στο δρόμο να τον φωτίζουν, αλλά για να δείχνουν στους γύρω πως το αυτοκίνητο που τα έχει αναμμένα είναι μέρος της κίνησης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center