Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ID.4  θα βασίζεται στην «πολυτάλαντη» MEB πλατφόρμα του VW Group.

Aναλυτές κάνουν λόγο πως η τιμή του δεν πρόκειται να είναι χαμηλότερη από 35.000 ευρώ.

Σε τιμή Τiguan το VW ID.4;

4.332 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Υψηλόβαθμο στέλεχος της VW ανέφερε πως στόχος της φίρμας είναι να προσφέρει το ηλεκτρικό crossover σε τιμή αντίστοιχη του Tiguan. Είναι όμως αυτό δυνατό;


Mετά την επίσημη παρουσίαση του νέου ID.3 από την Volkswagen, τα φώτα της δημοσιότητας για το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό της φίρμας πέφτουν πάνω στο ID.4 που βρέθηκε και αυτό στην Φρανκφούρτη κάτω από βαρύ καμουφλάζ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ID.4  θα βασίζεται στην «πολυτάλαντη» MEB πλατφόρμα του VW Group και το πιθανότερο είναι ότι θα εξοπλιστεί με τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα του μικρομεσαίου ID.3. Συγκεκριμένα, τo βασικό μοντέλο έχει μια μπαταρία 45 kWh που προσφέρει αυτονομία 330 χιλιόμετρα, πιο πάνω υπάρχει η επιλογή της μπαταριάς 58 kWh με αυτονομία 420 χιλιόμετρων, η οποία είναι και η μοναδική επιλογή για την αρχική έκδοση ID.3 1ST. Η κορυφαία έκδοση είναι εξοπλισμένη με μπαταρία 77kWh που όπως προαναφέραμε καθιστά ικανό το μοντέλο να κινηθεί για 550 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Να σημειώσουμε πως με ένα γρήγορο φορτιστή 100 kW και με 30 λεπτά φόρτισης το γερμανικό ηλεκτρικό θα μπορεί να κινηθεί για 290 χλμ (WLTP). Σε ότι αφορά τις επιδόσεις ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ αν και δε παρέχονται ακριβείς αριθμοί επιτάχυνσης, η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά την τιμή, ιδιαίτερο ενδιαφέρουν προκαλούν οι δηλώσεις του Scott Keogh, υψηλόβαθμου στελέχους της φίρμας στις ΗΠΑ, αφού ανέφερε πως «στόχος της VW είναι το κόστος κτήσης του ID.4 να κινείται κοντά στην τιμή του Tiguan». Με δεδομένο ωστόσο πως το Τiguan τιμάται στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης από 25.000 ευρώ, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται απίθανο αυτή την στιγμή. Την ίδια στιγμή, αναλυτές κάνουν λόγο πως η τιμή του δεν πρόκειται να είναι χαμηλότερη από 35.000 ευρώ, γεγονός που θα το φέρει σε καλή θέση απέναντι από το crossover της Tesla, το Model Y.

H παρουσίαση του ID.4 υπολογίζεται ότι θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
 

peugeot
skoda