Για προχωρημένο στάδιο βελτίωσης της ανάρτησης, τα σινεμπλόκ πολυουρεθάνης είναι τα πιο ενδεδειγμένα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Για προχωρημένο στάδιο βελτίωσης της ανάρτησης, τα σινεμπλόκ πολυουρεθάνης είναι τα πιο ενδεδειγμένα.

Νιώθεις «λάσκα» το μπροστινό σύστημα; Θες καινούργια σινεμπλόκ

138.866 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα silent block ή σινεμπλόκ, είναι οι μικροί λαστιχένιοι ήρωες της ανάρτησής μας, που συγκρατούν τα μέρη της και «φιλτράρουν» τους κραδασμούς και ανάλογα την σκληρότητά τους προσφέρουν άνεση ή σπορ χαρακτήρα.

Οι φύλακες άγγελοι της ανάρτησης


Tα σινεμπλόκ της ανάρτησης φροντίζουν για την άνεση και τη γεωμετρία του αυτοκινήτου μας.

Tα σινεμπλόκ της ανάρτησης φροντίζουν για την άνεση και τη γεωμετρία του αυτοκινήτου μας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Tα silent block ή σινεμπλόκ είναι μικρά λαστιχένια μέρη, που συγκρατούν τα μέρη της ανάρτησης και «φιλτράρουν» τους κραδασμούς. Κατασκευάζονται από ελαστικό υλικό, το οποίο, ανάλογα με τις απαιτήσεις, είναι πιο μαλακό ή πιο σκληρό. Βασικό χαρακτηριστικό και στη βελτίωση, αφού σχετίζεται γενικότερα με το σύστημα της ανάρτησης, είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι το σινεμπλόκ, τόσο πιο καλή η αίσθηση οδήγησης, αλλά μειώνεται η άνεση.

Σκληρότερα σινεμπλόκ για καλύτερη απόδοση

Όπως είπαμε, τα σκληρότερα σινεμπλόκ προορίζονται για πιο σπορ οδήγηση και γι αυτό το λόγο επιλέγονται από τις εταιρείες στις σπορ εκδόσεις των μοντέλων τους. Αν εσείς έχετε περάσει σε όλα τα στάδια της βελτίωσης του συστήματος ανάρτησης (αμορτισέρ, ελατήρια, αντιστρεπτικές, μπάρες θόλων), η αλλαγή τους με σκληρότερα είναι επιβεβλημένη, έτσι ώστε να εισπράξετε τα μέγιστα από τις επιλογές σας. Τα σινεμπλόκ πάντως φθείρονται στο χρόνο και απαιτούν -ούτως ή άλλως- αλλαγή μετά από αρκετά χιλιόμετρα.

Τα πολυουρεθάνης είναι ακριβότερα αλλά αντέχουν περισσότερο

Για προχωρημένο στάδιο βελτίωσης της ανάρτησης, τα σινεμπλόκ πολυουρεθάνης είναι τα πιο ενδεδειγμένα, αφού το υλικό αυτό είναι και σκληρότερο από τα εργοστασιακά κατά 20 - 30%, με αποτέλεσμα να αντέχουν και περισσότερο στο πέρασμα του χρόνου. Αν και η τιμή τους είναι αρκετά πιο υψηλή από τα συνηθισμένα σκληρότερα σινεμπλόκ, θεωρούνται καλύτερη αγορά με βάση την αξία τους.

Όσο σκληρότερα σινεμπλόκ, τόσο καλύτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σε υψηλές ταχύτητες, αλλά και χαμηλότερα επίπεδα άνεσης προς τους επιβάτες σε όλες τις συνθήκες. Tα σινεμπλόκ αποτελούν επιπλέον στοιχείο βελτίωσης του στησίματος του αυτοκινήτου.

Τα σινεμπλόκ της ανάρτησης κοστίζουν από 70 λεπτά (για τα απλά λαστιχένια σινεμπλόκ) και φτάνουν (στην περίπτωση των σινεμπλόκ πολυουρεθάνης) έως τα 70 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

OPEL NEA MONTELA
test center