Στην εικόνα βλέπετε την Lamborghini Espada.

Σκέψεις για διάδοχο της Lamborghini Espada

1.653 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2018)

Σκέψεις για τον διάδοχο της Lamborghini Espada κάνουν οι άνθρωποι της μάρκας θέλοντας να φέρουν ένα νέο 2 + 2 Grand Tourer.

Η τρέχουσα γκάμα της Lamborghini περιλαμβάνει τρία μοντέλα. Την Huracan, την Aventador και την Urus. Αλλά ένα τέταρτο αυτοκίνητο εδώ και καιρό βρίσκεται στα πλάνα των ανθρώπων της ιταλικής μάρκας, ώστε να βοηθήσει και αυτό με τη σειρά του στην αύξηση των πωλήσεων.

Μάλιστα όπως τόνισε σε συνέντευξή του σε μέσο του εξωτερικού ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stefano Domenicali ένα νέο 2 + 2 Grand Tourer θα μπορούσε να είναι μέρος του πλάνου. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν βιάζεται να το ξεκινήσει, καθώς θα συνδυάζει την υψηλή απόδοση με την άνεση στην καμπίνα, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση.
 
«Δουλεύουμε σκληρά για να συνδυάσουμε τις υψηλές επιδόσεις με τον εσωτερικό χώρο και την άνεση οδήγησης την ίδια ώρα που ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι εντυπωσιακός καθώς και εξαιρετικά αποδοτικός από την άποψη της αεροδυναμικής», δήλωσε αρχικά ο Domenicali και συνέχισε. «Στόχος μας είναι να φτάσει στην αγορά μεταξύ του 2025 και του 2027, οπότε δεν βιαζόμαστε. Πρέπει επίσης να αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο σωστός κινητήρας σε ένα τέτοιο χρονικό πλαίσιο».

Σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες που υπάρχουν το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι ο διάδοχος της Espada, όπου αν λάβουμε ως δεδομένο ότι θα φτάσει σε επτά έως εννιά χρόνια από τώρα, τότε η ηλεκτροκίνηση θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέρος του συστήματος κίνησης. Όπως γνωστοποίησε ο Domenicali το σύστημα κίνησης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου θα αποφασιστεί βάσει της διαθέσιμης τεχνολογίας που θα παράσχει το VW Group, με απαραίτητη προϋπόθεση να ταιριάζει με ό,τι ζητούν οι πελάτες από την ιταλική φίρμα: «Σήμερα, δεν ακούμε ότι οι πελάτες Lamborghini ζητούν ένα μοντέλο με μπαταρία, αλλά ίσως σε επτά έως εννέα χρόνια να είναι αλλιώς τα πράγματα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», κατέληξε.   
 
Τέλος, μιλώντας για τη Lamborghini και την ηλεκτροκίνηση πρέπει να πούμε πως το πρώτο μοντέλο της μάρκας σε αυτή τη κατηγορία θα είναι η νέα Aventador. Θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της μάρκας και αναμένεται να φτάσει περίπου το 2021, διατηρώντας το V12 κινητήρα που θα συνδυαστεί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.  

NEO TRAFIC
skoda