Σκληρή δοκιμασία για το υβριδικό Range Rover (+video)

2.619 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2018)

Οι άνθρωποι της Land Rover ανέθεσαν μια εξαιρετικά απαιτητική, δύσκολη και επικίνδυνη δοκιμασία στο νέο Range Rover Sport P400e. 99 στροφές και 999 σκαλιά μετά τους έβγαλε ασπροπρόσωπους.

Μια πρωτοφανή δοκιμασία σκέφτηκαν οι Βρετανοί για να αποδείξουν τις ικανότητες του plug-in υβριδικού τους μοντέλου. Το SUV της φίρμας βρέθηκε σε έναν απο τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου, ο οποίος τυλίγει σαν δράκος το βουνό Tianmen της Κίνας σχηματίζοντας 99 κλειστές στροφές. Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά το πέρας της στροφοδιαδρομής σειρά είχαν τα 999 σκαλιά με κλίση 45 μοιρών που οδηγούν στην περίφημη «Πύλη του Παραδείσου».

Πίσω από το τιμόνι του υβριδικού Range Rover για αυτό το δύσκολο εγχείρημα βρέθηκε ο Κινέζος οδηγός αγώνων της μάρκας στην Formula E, Ho-Pin Tung, ο οποίος ακόμα και όταν έφτασε στο τέλος της διαδρομής δήλωσε πως δεν μπορεί να σταματήσει να τρέμει.
 

Υπενθυμίζουμε πως το Range Rover P400e εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων και μπαταρία ιόντων λιθίου 13,1 kWh που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Έτσι το μοντέλο παράγει συνολική μέγιστη ισχύ 404 ίππων και 640 Nm ροπής, ενώ από άποψη επιδόσεων το Range Rover Sport P400e μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 98 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα πριν φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 220 χλμ./ώρα.

Τέλος, πριν σας αφήσουμε να απολαύσετε το εντυπωσιακό video, σημειώνουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι της βρετανικής φίρμας δοκιμάζουν το Range Rover P400e καθώς έχει ήδη βρεθεί αντιμέτωπο με την δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ανοιχτής θάλασσας Κeri Anne Payne και τον αθλητή αντοχής Ross Edgley.
 

Toyota
test center