Δοκιμάζουμε στα άκρα την «εκρηκτική» Skoda Octavia RS με τον δίλιτρο TDI κινητήρα απόδοσης 184 ίππων. Καταφέρνει να συνδυάσει οικονομία και επιδόσεις; Διαβάστε την αναλυτική μας δοκιμή.

Η ανάρτηση της Octavia RS παρουσιάζει μια νευρικότητα στην απόσβεση ως σφιχτή, ωστόσο αναλογικά με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου είναι αποτελεσματική σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με την θέση του Performance Mode Select.

Test: Skoda Octavia RS

50.026 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/5/2017

(R)acing (S)koda! Η κορυφαία από όλες τις απόψεις έκδοση της Octavia, διατίθεται και με το δίλιτρο μοτέρ πετρελαίου με 184 ίππους που ανταγωνίζεται ισάξια αυτό της βενζίνης. Δείτε τώρα που ξεχωρίζει, πως είναι στο δρόμο και πόσο καίει.

 
What`s new
- Με δίλιτρο diesel κινητήρα 184 ίππων
- Καίει 8,7 λτ./100 χλμ.
- Τιμή 34.500 ευρώ 

Οι εκδόσεις RS της Octavia ανέκαθεν εστίαζαν στον ανήσυχο οικογενειάρχη που δεν ήθελε να κάνει καμία θυσία σε επιδόσεις και χώρους από το αυτοκίνητό του. Στην τελευταία του εκδοχή, έρχεται στην ελληνική αγορά με έναν ισχυρό diesel κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος διατηρεί τον ξεχωριστό «σκληροπυρηνικό» της χαρακτήρα στο έπακρο, συνδυάζοντάς τον με πολύ λιγότερα λειτουργικά έξοδα. Η τιμή της ανέρχεται στα 34.500 ευρώ, ενώ και ως εξοπλιστική, η έκδοση RS είναι πλήρης από κάθε άποψη.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ