Skoda: Πρώτη φορά υπεύθυνη για πλατφόρμα της VW

Skoda: Πρώτη φορά υπεύθυνη για πλατφόρμα της VW

1.778 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2021)

Η Skoda αναλαμβάνει για πρώτη φορά τον έλεγχο μιας πλατφόρμας του Volkswagen Group, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη που δείχνει ο όμιλος στην αλματώδη εξέλιξη της τσέχικης φίρμας υπό την σκέπη του.

Από το 2012, ο όμιλος Volkswagen ξεκίνησε μια στρατηγική με την κωδική ονομασία MQB (Modularer Querbaukasten ή στα αγγλικά Modular Transversal Toolkit) ξοδεύοντας περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας των αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο πάτωμα υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων από μικρά έως και SUV μεσαίου μεγέθους και δίνει τη δυνατότητα στην Volkswagen να συναρμολογήσει οποιοδήποτε από τα αυτοκίνητά της με βάση αυτήν την πλατφόρμα σε όλα τα εργοστάσια. Αυτό, επιτρέπει την ευελιξία του γερμανικού ομίλου, προκειμένου να μετατοπίσει την παραγωγή ανάλογα με τις ανάγκες στα διαφορετικά εργοστάσιά του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Kushaq για την Ινδία, έρχεται νέο μοντέλο μέχρι το τέλος της χρονιάς

Το VW Group δίνει πλέον τα «κλειδιά» της εξειδικευμένης για τις ανάγκες της ινδικής αγοράς πλατφόρμας, MQB-A0-IN, στην Skoda, η οποία την έχει ήδη αξιοποιήσει για να χτίσει πάνω της το Kushaq, το νεότερο compact SUV των Τσέχων για την Ινδία. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση και για άλλα προϊόντα Skoda και Volkswagen στο μέλλον, ενώ ένα δεύτερο μοντέλο αναμένεται να αποκαλυφθεί αργότερα φέτος. Ο Όμιλος Volkswagen εξετάζει διάφορες μελέτες αγοράς που υποδηλώνουν ότι οι παραδόσεις οχημάτων θα αυξηθούν κατά 58%, φτάνοντας περίπου τα 7,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε αυτά τα εδάφη τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ η πορεία των πωλήσεων αναμένεται να είναι ανοδική στην μετέπειτα πενταετία.

Βάση για περισσότερα νέα μοντέλα

Η εμπειρία της Skoda θα χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση νέων μοντέλων σε αυτές τις αναπτυσσόμενες αγορές. Αναλαμβάνοντας την «κηδεμονία» για την παγκόσμια πλατφόρμα MQB-A0, η τσέχικη μάρκα με την value for money φήμη γίνεται υπεύθυνη για την παγκόσμια ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για πρώτη φορά, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda, Thomas Schäfer. Αξίζει να αναφερθεί πως το πάτωμα MQB έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετά γνωστά μοντέλα του γερμανικού group όπως τα Volkswagen Polo και T-Cross, το Audi A1 Sportback, το SEAT Arona και Ibiza, ενώ όσον αφορά στην Skoda πάνω της βασίζονται τα Fabia, Kamiq και Scala.

Αύξηση της παραγωγής και νέες θέσεις εργασίας

Ως μάρκα με σημαντική εμπειρία, η Skoda βρίσκεται σε ιδανική θέση για να αναλάβει την παγκόσμια ευθύνη για την επιτυχή περαιτέρω ανάπτυξη της παγκόσμιας πλατφόρμας MQB-A0 στο πλαίσιο του Ομίλου Volkswagen. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται ευκαιρίες που θα αυξήσουν τις μετοχές της μάρκας στο παγκόσμιο στερέωμα, παράλληλα με την αύξηση της παραγωγής και νέες εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Θεωρείτε καλή επιλογή του VW Group να βάλει την Skoda επικεφαλής για το βασικό πάτωμα πασπαρτού του ομίλου; Ή μήπως θα θέλατε να το κρατήσει η Volkswagen ή να το δώσει στα premium χέρια της Audi;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
4green