Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Skoda Rapid Spaceback στην αυτόματη εκδοχή του με τον 1.000άρη TSI κινητήρα ισχύος 110 ίππων. Πως τα καταφέρνει στο δρόμο;

Η ουδέτερη οδική συμπεριφορά του Skoda Rapid Spaceback σπάνια κλονίζεται, παραμένοντας πάντα σταθερό και απόλυτα ελεγχόμενο.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Skoda Rapid Spaceback.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Skoda Rapid Spaceback.

Zoom στις λεπτομέρειες του ανανεωμένου Skoda Rapid Spaceback.

Δοκιμή: Skoda Rapid Spaceback με DSG

16.134 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2018)

Το Skoda Rapid Spaceback μαζί με το φρεσκάρισμα της εικόνας του απέκτησε και τον «χιλιάρη» TSI τονίζοντας τον οικονομικό και πρακτικό του χαρακτήρα.

What is new
- Σχεδίαση
- 1,0 λτ. TSI με 95 άλογα
- Εκσυγχρονισμένη καμπίνα
- 16.000 ευρώ με DSG7

Το Rapid Spaceback είναι το πρώτο μικρομεσαίο χάτσμπακ στην ιστορία της Skoda και ένα από τα πολλά που έκαναν διάσημη την τσέχικη φίρμα για την πρακτικότητα και τον εξαιρετικό value for money χαρακτήρα της. Στα πλαίσια της ανανέωσης, που κάθε μοντέλο δέχεται στο μέσο της εμπορικής του καριέρας, το Rapid Spaceback δέχθηκε αισθητικές, αλλά και ουσιαστικές αλλαγές, όπως την αντικατάσταση του 1,2 TSI με τον 3κύλινδρο 1,0 ΤSI του ομίλου VW.

Με νέο look
Οι αισθητικές αλλαγές ξεκινούν από τα νέας σχεδίασης, αλλά και τεχνολογίας φώτα bi-xenon, που συνδυάζονται με LED στοιχεία ημέρας. Ανασχεδιασμένος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας στον οποίο έχουν προστεθεί νέοι, οριζόντια τοποθετημένοι, προβολείς ομίχλης, όμοιοι με αυτούς της ανανεωμένης Octavia. Στο πίσω μέρος, τώρα, συναντάμε έναν ανανεωμένο προφυλακτήρα και σκούρα LED φώτα, με το γράμμα «C» να απεικονίζεται σε κάθε ένα από τα δύο. Τέλος, πέντε νέες ζάντες αλουμινίου 15,16 και 17 ιντσών συμπεριλαμβάνονται στις αλλαγές, ενώ το πίσω τζάμι έχει μεγαλώσει αρκετά σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου.

Από 13.500 ευρώ
Το ανανεωμένο Skoda Rapid Spaceback 1,0 TSI των 95 ίππων (διατίθεται και με 110) είναι διαθέσιμο από 13.500 ευρώ στην έκδοση Active, που έχει όλα τα απαραίτητα. Η έκδοση Αmbition κοστίζει 1.000 ευρώ επιπλέον και είναι η έκδοση από την οποία και πάνω διατίθεται το ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7 (+1.500 ευρώ). Η κορυφαία έκδοση Style κοστίζει 15.500 ευρώ (17.000 ευρώ με DSG7). Να σημειωθεί πως το προ ανανέωσης μοντέλο διατίθεται παράλληλα, χωρίς να είναι συμφέρουσα η επιλογή του μιας και η έκδοση 1,2 TSI Ambition DSG κοστίζει μόλις 200 ευρώ φθηνότερα (15.800 ευρώ). Η βασική έκδοση 1,2 TSI 90 PS Active κοστίζει το ίδιο (13.500 ευρώ).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto