Tο εν λόγω γυναικείο αξεσουάρ είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που φαίνεται, βοηθώντας πολλές γυναίκες να αναρρώσουν από χειρουργική επέμβαση μαστεκτομής!

Η Lexus τα τελευταία επτά χρόνια δίνει το βραβείο σχεδιασμού με την ονομασία Lexus Design Award.

Σουτιέν βραβεύεται από τη Lexus

1.609 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2019)

Η πρώτη σκέψη βλέποντας αυτό το σουτιέν είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με το χώρο της αυτοκίνησης, ωστόσο η αλήθεια είναι άλλη. Παράλληλα το εν λόγω γυναικείο αξεσουάρ είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται, βοηθώντας πολλές γυναίκες να αναρρώσουν από χειρουργική επέμβαση μαστεκτομής.

Η Lexus τα τελευταία επτά χρόνια δίνει το βραβείο σχεδιασμού με την ονομασία Lexus Design Award, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους κορυφαίους σχεδιαστές στον κόσμο με προϊόντα που θα «διαμορφώσουν ένα λαμπρότερο μέλλον». Ο φετινός νικητής του βραβείου είναι η «αλγοριθμική δαντέλα» και η σχεδιάστρια Lisa Marks, η οποία μέσω της χρήσης αλγορίθμων παρουσίασε ένα νέο τρόπο παραγωγής σουτιέν.
 
Όπως έγινε γνωστό με τη βοήθεια 3D μοντελοποίησης και του αλγορίθμου κατασκευής, η σχεδιάστρια έχει βρει ένα τρόπο να δημιουργεί ατομικά σουτιέν για γυναίκες που έχουν επιζήσει από καρκίνο του στήθους και έκαναν χειρουργική επέμβαση μαστεκτομής. Το σουτιέν σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν έρχεται ως μέρος της θεραπείας των γυναικών αυτών, ενώ από τη μεριά της η Lexus είπε πως «επηρεάζει θετικά την αισθητική του σώματος, ενώ παράλληλα παρέχει πλήρως προσαρμοσμένη δομική υποστήριξη».
 
Μάλιστα σε δηλώσεις της η Lisa Marks είπε πως η «αλγοριθμική δαντέλα» λειτουργεί ως εναλλακτική λύση στα εμφυτεύματα που τοποθετούν πολλές γυναίκες μετά την επέμβαση, ενώ κατά την εφαρμογή του το σουτιέν αποφεύγει τις πιθανώς ευαίσθητες περιοχές της ασθενούς μετά τη μαστεκτομή, τονίζοντας παράλληλα το σχήμα του στήθους.
 
Η Lisa Marks παρέλαβε το βραβείο Lexus Design Award κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο της Ιταλίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκε ανάμεσα από 1.500 συμμετέχοντες από 68 διαφορετικές χώρες.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda