Σπάνια Lancia στο σφυρί

4.720 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2018)

Μια σπανιότατη Lancia 037 Stradale σε άριστη κατάσταση διατίθεται προς δημοπράτηση από τον οίκο Bonham`s. Δείτε το χρηματικό ποσό που αναμένεται να «πιάσει», όπως και άλλες λεπτομέρειες για το μοντέλο.

Η Lancia 037 ή Lancia Rally αποτέλεσε τον διάδοχο της Stratos στην κατηγορία Group B του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, την οποία αμέσως μετά ακολούθησε η Lancia Delta S4. Πίσω από το τιμόνι της 037 βρέθηκαν ονόματα όπως ο Walter Rohrl, ο Markku Alen και ο Attilio Bettega που χάρισαν στην Lancia τον παγκόσμιο τίτλο στο κατασκευαστών. 

Περνώντας στο σήμερα, μια εκ των μόλις 207 ομολογκαρισμένων Lancia 037 Stradale δημοπρατείται από τον οίκο Bonham`s, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πουλήθηκε πρώτη φορά στην Ιαπωνία, όπου και έμεινε έως το 2016. Έκτοτε, το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στην Ιταλία προκειμένου να γίνει πλήρης ανακατασκευή από τους μηχανικούς-σπεσιαλίστες του είδους, μερικοί εκ των οποίων μάλιστα συμμετείχαν στην πρωτογενή κατασκευή του μοντέλου στα εργοστάσια της Lancia.
 

Σημειώνουμε πως η έκδοση Stradale της 037 εφοδιάζεται με κατασκευασμένο από κέβλαρ αμάξωμα το οποίο διαθέτει ενισχύσεις από ανθακονήματα, χαρίζοντας στο αγωνιστικό μοντέλο συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τον 1 τόνο (980 κιλά), ενώ το υποπλαίσιο με τις χοντρές σωληνώσεις όπως και οι ανεξάρτητες σε κάθε τροχό αναρτήσεις με τα διπλά ψαλίδια προδίδουν τις αγωνιστικές καταβολές του μοντέλου.

Όσον αφορά στην κινητήριο δύναμη της «καυτής» Ιταλίδας, η ισχύς έρχεται από τον τετρακύλινδρο turbo κινητήρα Lamperdi χωρητικότητας 2,0 λτ. με απόδοση 208 ίππων, ο οποίος εδράζει στο κέντρο του μοντέλου, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου πέντε ταχυτήτων.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη 037 Stradale χαρακτηρίζεται ως μια από τις καλύτερα ανακατασκευασμένες στον κόσμο, με την τιμή δημοπράτησής της να αναμένεται μεταξύ των 350.000 και 450.000 δολαρίων, ήτοι περί τις 285.900 έως 367.600 ευρώ.

Δείτε σε video μια εκ των 207 κόκκινων Lancia 037 Stradale:

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto