3 φωτογραφίες »

O «Βάτραχος» της DS ήταν ένα από τα πιο μοσχοπουλημένα μοντέλα της φίρμας.

Σπάνιος «Βάτραχος» cabrio στο σφυρί

3.261 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2020)

H Chapron άρχισε να κατασκευάζει cabrio Citroën DS21 το 1958 και όσα έχουν απομείνει γίνονται πραγματικά ανάρπαστα.


Σε δημοπρασία από τον διάσημο οίκο RM Sotheby θα μπει στις 2 Μαΐου στο Έλκχαρτ της Ιντιάνα ένα πολύ σπάνιο Citroen DS21 Decapotable (cabrio) κατασκευής του 1966 από την Chapron.

O «Βάτραχος» της DS ήταν ένα από τα πιο μοσχοπουλημένα μοντέλα της φίρμας και ήταν λογικό πολλοί να ζητούν από την φίρμα να κατασκευάσει μια «ανοιχτή» cabrio έκδοση. Το 1958 η Chapron πήρε την πρωτοβουλία για να καλύψει την ανάγκη αυτή, ωστόσο η Citroen κατά τα πρώτα χρόνια ήταν αρνητική στο να πουλήσει στην Chapron τα απαραίτητα τεχνικά μέρη. Μη έχοντας άλλη επιλογή, η Chapron άρχισε να αγοράζει τα αυτοκίνητα από την Citroen και να τα αποσυναρμολογεί. Τελικά, η Citroen ενέδωσε στα θέλω της Chapron και έδωσε την άδεια στην Chapron να κατασκευάζει τις cabrio εκδόσεις του DS21. 

Το αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί είναι βαμμένο στο αρχικό χρώμα Vert Foret και εξοπλίζεται με το μαύρο δερμάτινο εσωτερικό με το οποίο βγήκε από το εργοστάσιο. Ο πρώτος του ιδιοκτήτης το είχε μέχρι το 1990 όταν πωλήθηκε σε έναν συλλέκτη στην Ελβετία που με την σειρά του το πούλησε σε έναν Ολλανδό το 2008.

Το ίδιο αυτοκίνητο είχε μπει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotherby και το 2013 φτάνοντας σε αξία τα 150.000 ευρώ.
 

Hyundai
vw