" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το μίνι της Toyota αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη στον ασφαλή και ιδιαίτερα προβλέψιμο -για τα δεδομένα τη κατηγορίας- τρόπο με τον οποίο κινείται, ακόμα και σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Το ηλεκτρικό τιμόνι του Fiesta προσφέρει πολύ καλή αίσθηση, είναι άμεσο, με την ανάρτηση να προσφέρει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης

Το Ibiza προσφέρει πολύ καλή άνεση, η κύλιση είναι ραφιναρισμένη με σαφή προσανατολισμό στην άνεση.

Η ποιότητα κύλισης του Rio είναι πολύ καλή, δεν αφήνει κραδασμούς να περάσουν στο εσωτερικό, με τις κλίσεις και τις πλεύσεις στις στροφές να είναι περιορισμένες.

Οδική συμπεριφορά: Γρηγορότερα και ασφαλέστερα

Διαβάστηκε από 17533 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/3/2014

Στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς, η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά αξιοσημείωτη, αφού πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολύ μεγαλύτερα όρια πρόσφυσης και ουδέτερη οδική συμπεριφορά σε σχέση με τα αυτοκίνητα προ 7ετίας. Επιπλέον, ακόμα και τα μίνι εφοδιάζονται με ESP έτσι ώστε να αποφεύγονται οι δύσκολες οδηγικές καταστάσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, το Toyota Aygo ξεχωρίζει με την ευελιξία του μέσα στην πόλη, αλλά και την ουδέτερη οδική του συμπεριφορά. Η ανάρτηση είναι μαλακή και απορροφά τις ανωμαλίες του δρόμου, υπό πίεση δεν αφήνει στο αμάξωμα να πάρει μεγάλες κλίσεις, ενώ το τιμόνι παρέχει καλή πληροφόρηση, όντας ελαφρύ στους επιτόπιους ελιγμούς. Καλά και αποτελεσματικά, τέλος, είναι και τα φρένα.
Το Ford Fiesta, από την άλλη, ξεχωρίζει με τη σπορτίφ οδική του συμπεριφορά μιας και έχει αυξημένα όρια ελκτικής πρόσφυσης και το τιμόνι του είναι γρήγορο και σαφές με αποτέλεσμα ο οδηγός του να χαράσσει με ευκολία την τροχιά που επιθυμεί. Ταυτόχρονα, είναι εύκολο και ευέλικτο μέσα στην πόλη, ενώ στον αυτοκινητόδρομο σταθερό στις υψηλές ταχύτητες.
Το Kia Rio, τώρα, εμφανίζει επίσης μια πολύ ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά. Στις υψηλές ταχύτητες είναι σταθερό στο δρόμο και δεν επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους, ενώ υπό πίεση μπορεί να κινηθεί σβέλτα και με ασφάλεια παρότι το τιμόνι του έχει κάπως τεχνητή αίσθηση. Καλή επίσης είναι και η αποτελεσματικότητα και η αίσθηση των φρένων.
Τέλος, άκρως εντυπωσιακή είναι και η οδική συμπεριφορά του SEAT Ibiza, το οποίο με τη σειρά του φανερώνει την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια. Έτσι, το μικρό της SEAT είναι αφενός ευέλικτο στην πόλη, αφετέρου ευχάριστο και σβέλτο όταν το οδηγείς σε γρήγορους ρυθμούς. Επίσης, η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση έχουν βελτιωθεί απίστευτα και σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που μπορείς να πεις και για την αίσθηση και τις πληροφορίες που λαμβάνεις από το τιμόνι. 

 

Πως η εξάτμιση συνδέεται με την απόδοση

Ποιες προαιρετικές καλύψεις είναι value for money

Τι χρώμα να το βάψω;

One STOP shop Συνεργεία!

Η κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: SEAT Arona TGI

Διαρροή: To Μazda2 facelift

Αποκλειστικό: BMW Urban X

Τα 3 best seller μίνι στις πωλήσεις λιανικής

Nέα Lotus Evija

Νέα Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake

Σκληρή κριτική στον Vettel από τον ιταλικό Τύπο

Είναι αρκετή η πραγματική αυτονομία των ηλεκτρικών;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »