Το μίνι της Toyota αφήνει 
τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη 
στον ασφαλή και ιδιαίτερα προβλέψιμο -για τα δεδομένα τη κατηγορίας- τρόπο με τον οποίο κινείται, ακόμα και σε μεγαλύτερες ταχύτητες.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μίνι της Toyota αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη στον ασφαλή και ιδιαίτερα προβλέψιμο -για τα δεδομένα τη κατηγορίας- τρόπο με τον οποίο κινείται, ακόμα και σε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Οδική συμπεριφορά: Γρηγορότερα και ασφαλέστερα

22.380 Επισκέψεις στο άρθρο

Στο κομμάτι της οδικής συμπεριφοράς, η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά αξιοσημείωτη, αφού πλέον τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολύ μεγαλύτερα όρια πρόσφυσης και ουδέτερη οδική συμπεριφορά σε σχέση με τα αυτοκίνητα προ 7ετίας. Επιπλέον, ακόμα και τα μίνι εφοδιάζονται με ESP έτσι ώστε να αποφεύγονται οι δύσκολες οδηγικές καταστάσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση τώρα, το Toyota Aygo ξεχωρίζει με την ευελιξία του μέσα στην πόλη, αλλά και την ουδέτερη οδική του συμπεριφορά. Η ανάρτηση είναι μαλακή και απορροφά τις ανωμαλίες του δρόμου, υπό πίεση δεν αφήνει στο αμάξωμα να πάρει μεγάλες κλίσεις, ενώ το τιμόνι παρέχει καλή πληροφόρηση, όντας ελαφρύ στους επιτόπιους ελιγμούς. Καλά και αποτελεσματικά, τέλος, είναι και τα φρένα.
Το Ford Fiesta, από την άλλη, ξεχωρίζει με τη σπορτίφ οδική του συμπεριφορά μιας και έχει αυξημένα όρια ελκτικής πρόσφυσης και το τιμόνι του είναι γρήγορο και σαφές με αποτέλεσμα ο οδηγός του να χαράσσει με ευκολία την τροχιά που επιθυμεί. Ταυτόχρονα, είναι εύκολο και ευέλικτο μέσα στην πόλη, ενώ στον αυτοκινητόδρομο σταθερό στις υψηλές ταχύτητες.
Το Kia Rio, τώρα, εμφανίζει επίσης μια πολύ ολοκληρωμένη οδική συμπεριφορά. Στις υψηλές ταχύτητες είναι σταθερό στο δρόμο και δεν επηρεάζεται από τους πλευρικούς ανέμους, ενώ υπό πίεση μπορεί να κινηθεί σβέλτα και με ασφάλεια παρότι το τιμόνι του έχει κάπως τεχνητή αίσθηση. Καλή επίσης είναι και η αποτελεσματικότητα και η αίσθηση των φρένων.
Τέλος, άκρως εντυπωσιακή είναι και η οδική συμπεριφορά του SEAT Ibiza, το οποίο με τη σειρά του φανερώνει την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια. Έτσι, το μικρό της SEAT είναι αφενός ευέλικτο στην πόλη, αφετέρου ευχάριστο και σβέλτο όταν το οδηγείς σε γρήγορους ρυθμούς. Επίσης, η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση έχουν βελτιωθεί απίστευτα και σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που μπορείς να πεις και για την αίσθηση και τις πληροφορίες που λαμβάνεις από το τιμόνι. 

Το ηλεκτρικό τιμόνι του Fiesta προσφέρει πολύ καλή αίσθηση, είναι άμεσο, με την ανάρτηση να προσφέρει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης

Το ηλεκτρικό τιμόνι του Fiesta προσφέρει πολύ καλή αίσθηση, είναι άμεσο, με την ανάρτηση να προσφέρει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center