Στα 2,5 ευρώ τα διόδια στην Αττική Οδό προσεχώς

Στα 2,5 ευρώ τα διόδια στην Αττική Οδό προσεχώς

1.946 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2022)

Μείωση από τα 2,8 ευρώ ανά διέλευση στα 2,5 ευρώ προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες.

Μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού κατά 30 cents

Χαμηλότερα διόδια από αυτά που πληρώνουν σήμερα οι οδηγοί για τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που διατρέχει την Αττική. Αυτό προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας το αντίτιμο θα διαμορφωθεί στα 2,50 ευρώ ανά διέλευση με Φ.Π.Α., έναντι 2,80 ευρώ που ισχύει σήμερα βάσει της ισχύουσας σύμβασης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

8 υποψήφιοι επενδυτές για να «πάρουν» για 25 χρόνια την Αττική Οδό

Υπενθυμίζουμε πως, το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) είχε προτείνει πριν από καιρό τα διόδια της Αττικής Οδού να είναι κυμαινόμενα και το κόμιστρο να διαμορφώνεται ανάλογα με την ώρα που θα μένει ένας οδηγός στον αυτοκινητόδρομο. Η κυβέρνηση είχε εμφανιστεί επιφυλακτική με την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν επαρκείς συγκοινωνιακές μελέτες που να μπορούν να στηρίξουν αυτό τον τρόπο τιμολόγησης.

Στο διαγωνισμό έχουν προσέλθει οκτώ υποψήφιοι επενδυτές, οι οποίοι πέρασαν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίες για τη νέα 25ετή σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού: η Abertis, η ιταλική INC SpA (Gruppo Fininc), η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις – ΑΒΑΞ – Adrian Infrastructure, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – First Centier, η κοινοπραξία Brisa – Auto Estradas de Portugal – Rubicone Bidco, η κοινοπραξία της Egis Projects με τις επενδυτικές εταιρείες Bauban και DIF, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την αυστραλιανή Macquarie και η κοινοπραξία Vinci – Μυτιληναίος – Mobility Partners.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
skoda