Στα ίδια λεφτά: Opel Mokka ή Peugeot 2008;

Στα ίδια λεφτά: Opel Mokka ή Peugeot 2008;

4.336 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2022)

Συγγενεύουν αλλά δε μοιάζουν. Ανήκουν όμως στην ίδια κατηγορία και μοιράζονται τα ίδια μοτέρ.

Γερμανικό ή γαλλικό B-SUV;

Η Stellantis έχει κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στο να κρατήσει τις μάρκες του ομίλου διαφορετικές, ειδικά σε σχέση με τον όμιλο VW, όμως και πάλι όταν έρθει η ώρα να διαλέξεις, τι είναι αυτό που σε κάνει να προτιμήσεις το Mokka ή το 2008;
 
Από την ερώτηση και μόνο, «ένα Opel ή ένα Peugeot», η απόσταση που χωρίζει τις δύο μάρκες είναι μεγάλη. Παρότι στην ουσία το Mokka και το 2008 συγγενεύουν τόσο όσο ένα  Skoda Kamiq  και ένα SEAT Arona. Και ίσως η απόσταση μεταξύ Τσεχίας και Ισπανίας να είναι μεγαλύτερη από αυτή μεταξύ Opel και Peugeot, τουλάχιστον γεωγραφικά, όμως μια ματιά αρκεί.
 
Δες το SEAT και το Skoda. Σα δυο σταγόνες νερό. Τώρα δες το Opel και το Peugeot. Η μέρα με τη νύχτα. Η Stellantis έχει κρατήσει τις αποστάσεις ανάμεσα στις μάρκες της. Τόσο σε θέμα φιλοσοφίας, όσο και θέμα μάρκετινγκ και σχεδίασης. Τα δύο αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να έχουν πιο διαφορετική σχεδίαση.
 
Σε αυτό που δε διαφέρουν, όμως είναι τα μηχανικά, και η τιμή. Το πρώτο είναι λογικό, αφού οι δύο μάρκες, Opel και Peugeot, κάνουν χρήση της ίδιας πλατφόρμας, των ίδιων κινητήρων, των ίδιων κιβωτίων ταχυτήτων, των ίδιων ηλεκτροκινητήρων, και της ίδιας τεχνολογίας σε βοηθήματα και άνεση. Διαφέρει φυσικά, και πάλι, η σχεδίαση και η εφαρμογή, και τα αυτοκίνητα, στο μάτι του αγοραστή, διαφέρουν τόσο όσο και πριν οι δύο μάρκες γίνουν μέλη του ιδίου ομίλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Και μετά είναι η τιμή. Και οι δύο μάρκες λανσάρουν τις εκδόσεις τους, πάνω-κάτω στις ίδιες τιμές, με μικρές διαφορές στον εξοπλισμό. Πάντως τα δύο μοντέλα χωρίζονται από μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ, τουλάχιστον πριν οι εκπτώσεις και προσφορές της κάθε μάρκας και αντιπροσωπείας βάλουν το «χεράκι» τους.
 
Οπότε τι διαλέγεις; Και οι δύο μάρκες έχουν βάλει πλώρη για την premium αγορά, όχι τόσο για να μπουν στο κλαμπ των premium κατασκευαστών, αλλά για να ξεχωρίσουν από την mainstream ποιότητα και σχεδίαση που βασικά προσφέρει η κατηγορία. Τουλάχιστον αν τα μοντέλα της VW, Skoda και SEAT είναι δείγμα, με τα δύο αυτοκίνητα να στέκονται καλύτερα, τόσο ποιότητα, όσο, και σίγουρα, σε σχεδίαση.
 
Και έτσι το δίλημμα παραμένει; Εσύ τι θα προτιμήσεις; Το Mokka ή το 2008; Και γιατί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto