2 φωτογραφίες »

Σχεδίαση στα πρότυπα της οικογένειας ID, όμως μια κατηγορία πιο κάτω σε διαστάσεις. Το μήκος του ID.1 θα είναι στα 3,8 μέτρα.

Στα σκαριά ID.1 και ηλεκτρικό roadster για την VW

2.460 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2020)

Η VW επιβεβαίωσε πως θα φέρει στην αγορά ένα μίνι ηλεκτρικό στο μέγεθος του Up! ενώ επίσης ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί και ένα ηλεκτρικό roadster.


Οι φήμες που ήθελαν την Volkswagen να προχωρά στην κατασκευή και άλλων ηλεκτρικών μοντέλων κάτω από το ID.3 ήταν έντονες και πλέον η μάρκα φαίνεται πως τις επιβεβαιώνει μέσα από τα λόγια του μεγαλοστελέχους, Ralf Brandstatter.

Ο ίδιος είπε: «Δουλεύουμε πάνω σε αρκετά concept. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις πιο μικρές κατηγορίες στο μέλλον και ήδη ετοιμαζόμαστε. Θα το συζητήσουμε σύντομα. Τα αυτοκίνητα στις πιο πικρές κατηγορίες είναι σημαντικά και πολύ ενδιαφέροντα για μας».

Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές αλλά ήδη γνωρίζουμε πως η VW έχει στα σκαριά ένα ID.1 με σκοπό να αντικαταστήσει πλήρως το Up! Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ας αποκαλύψουμε ότι θα διατίθεται με δύο χωρητικότητες μπαταριών πιθανότατα με 24 kWh και 36 kWh, οι μπαταρίες θα είναι τοποθετημένες χαμηλά κατά μήκος του πατώματος και η αυτονομία θα είναι στην πράξη από 200 έως 250 χιλιόμετρα. Επίσης, η μετάδοση της κίνησης θα έρχεται από τον πίσω άξονα, ενώ η ιπποδύναμη αναμένεται από την πλευρά μας κοντά στα 100 άλογα.

Όμως, το κερασάκι στην τούρτα θα είναι άλλο, όπως τουλάχιστον έχει στα πλάνα της η Volkswagen, και αυτό είναι η τιμή του. Συγκεκριμένα, όπως μας αποκάλυψε ένας Manager της Volkswagen, για να έχει επιτυχία ένα τέτοιο εγχείρημα, πρέπει το κόστος να είναι κάτω από τα 20.000 ευρώ. Και αυτό μάλιστα το νούμερο, έχει υπαγορευτεί πολλές φορές από την κυβέρνηση της Γερμανίας…

Ακόμα, η VW φαίνεται πως έχει στα πλάνα της την κατασκευή και ηλεκτρικών σπορ μοντέλων καθώς οι υπάρχουν αναφορές για ένα ID roadster που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Tesla Roadster όταν βγει στις αγορές μετά το 2025. Μέχρι τότε όμως πολλά ίσως αλλάξουν…
 

Toyota
moto