H σπορ έκδοση GR Sport του ανανεωμένου C-HR.

Στα σκαριά Toyota GR C-HR

5.782 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2020)

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι να λανσαριστεί η GR έκδοση επιδόσεων στο C-HR προσφέροντας κάτω από το καπό του crossover τον ισχυρότερο 3κύλινδρο κινητήρα στον κόσμο.


Μέσα στα σχέδια της Toyota είναι να λανσάρει μια υψηλών επιδόσεων έκδοση GR στο C-HR, σύμφωνα με δημοσίευμα του Auto Express. To βρετανικό μέσο αναφέρει πως η παρουσίαση του θα γίνει σίγουρα πριν το 2023, ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν αυτή η έκδοση θα αφορά το τωρινό ανανεωμένο πρώτης γενιάς αυτοκίνητο ή θα πρέπει να περιμένουμε να κάνει ντεμπούτο το δεύτερης γενιάς C-HR στα τέλη του 2021.

Με την κίνησή της αυτή η Toyota θέλει να ενισχύσει την θέση της στην κατηγορία των SUV επιδόσεων που σε λίγο καιρό θα αποτελείται, μεταξύ άλλων,από τα VW T-Roc R, Hyundai Kona N και Ford Puma ST. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται πιθανότατα ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του GR Yaris, ο ισχυρότερος 3κύλινδρος αυτή την στιγμή στον κόσμο. Η απόδοση του μοτέρ αυτού στο C-HR GR θα είναι μικρότερη από αυτή στο GR Υaris που φτάνει τα 261 άλογα.

Στέλεχος της Gazoo Racing είχε δηλώσει ότι το μοτέρ "μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα" και ότι "μπορεί να προσφερθεί σε περισσότερες από μία εκδόσεις ισχύος". Το GR C-HR θα συνεχίσει να βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA της Toyota, αν και όπως είναι λογικό, θα επωφεληθεί με λίγες αναβαθμίσεις. Η πλατφόρμα διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αλλά πιθανόν θα εξοπλιστεί με νέους αποσβεστήρες, αναβαθμισμένα φρένα και ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου.
 

FORD E-TRANSIT
NISSAN