3 φωτογραφίες »

To concept Mercedes Vision EQS.

Στα σκαριά έκδοση AMG για την Mercedes EQS

2.072 Επισκέψεις στο άρθρο (7/4/2020)

H έκδοση επιδόσεων για την ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes δεν θα αργήσει να λανσαριστεί. Τι πρέπει να περιμένουμε στον τομέα της ισχύος;


Mπορεί η Mercedes να μην έχει αποκαλύψει ακόμα την EQS σε έκδοση παραγωγής, ωστόσο ήδη έχουν αναπτυχθεί φήμες πως η ηλεκτρική ναυαρχίδα θα λάβει μια AMG έκδοση για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τα γρήγορα Tesla Model S με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Όπως και η EQS, η έκδοση επιδόσεων θα βασιστεί πάνω στην καινούρια EVA πλατφόρμα και σύμφωνα με τις τελεταίες πληροφορίες θα αποδίδει 600 άλογα και 900 Νm ροπής (περίπου 150 άλογα περισσότερα από την κορυφαία «απλή» ΕQS) με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Αναφορές κάνουν λόγο πως το σπριντ του 0-100χλμ./ώρα θα γίνεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, ενώ η 100 kWh ηλεκτρική του μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία σχεδόν 700 χιλιομέτρων με την φόρτιση της έως το 80% να επιτυγχάνεται μέσα σε 20 λεπτά με ταχυφορτιστή.

Η AMG έκδοση της EQS θα αργήσει να λανσαριστεί αφού η Mercedes πρέπει πρώτα να ετοιμάσει τη νέας γενιάς S-Class και την απλή EQS. Η έκδοση υψηλών επιδόσεων θα ακολουθήσει πιθανότατα το 2022, πριν η Mercedes ασχοληθεί με την κατασκευή και άλλων ηλεκτρικών μοντέλων όπως η ΕQE και η ηλεκτρική G-Class.

Εκτός του Tesla Model S που προαναφέραμε, η AMG EQS θα βρεθεί αντιμέτωπη επίσης με την Porsche Taycan και τα επερχόμενα Audi E-tron GT και Jaguar XJ.
 

Toyota
test center