Stellantis: Επένδυση 100 εκατομμυρίων & νέος κινητήρας turbo

Stellantis: Επένδυση 100 εκατομμυρίων & νέος κινητήρας turbo

1.811 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2022)

Νέα τεράστια επένδυση ετοιμάζει ο υπερ-όμιλος Stellantis στη Βόρεια Αμερική, όπου μεταξύ άλλων θα εξελίξει έναν 1.600άρη turbo κινητήρα για υβριδικά οχήματα.

Στόχος 50% εξηλεκτρισμένες πωλήσεις

 Νέα επένδυση ύψους 99 εκατομμυρίων ανακοίνωσε η Stellantis και θα αφορά μεταξύ άλλων μονάδες παραγωγής υβριδικών συνόλων.

Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος του πλάνου Dare Forward 2030 του υπερ-ομίλου, να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του (στόχος το 50% των πωλήσεων της Jeep στις ΗΠΑ να είναι εξηλεκτρισμένα μοντέλα) και να εξελίξει έναν νέο κινητήριο σύνολο για αυτοφορτιζόμενα υβριδικά.

Ήδη το Jeep Wrangler 4xe είναι το πιο δημοφιλές Plug-in στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται σύντομα και η Plug-in έκδοση του Grand Cherokee που θα μπει στο ρεύμα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η επένδυση αφορά τρεις μονάδες παραγωγής σε Μίσιγκαν, Ιντιάνα και Τορόντο και την ανάπτυξη ενός νέου τετρακύλινδρου σε σειρά turbo κινητήρα 1,6 λίτρων, με σύστημα άμεσου ψεκασμού, σχεδιασμένος ειδικά για χρήση με υβριδικά σύνολα.

Βάση θα αποτελεί υπάρχον κινητήρας του ομίλου και αναμένεται να εφοδιάζει δύο νέα υβριδικά μοντέλα στην αγορά της Β. Αμερικής. Θα πρόκειται για το πρώτο υβριδικό κινητήριο σύνολο για όχημα HEV (Hybrid Electric Vehicle) του Ομίλου στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, με την παραγωγή του να αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Αυτή η εξέλιξη θα επιταχύνει την πορεία εξηλεκτρισμού της Jeep και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όπου η μάρκα ήδη απολαμβάνει εξαιρετική αποδοχή από το κοινό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto