Μετά από πολλά χρόνια αναμονής και πάρα πολλές φήμες γύρω από το όνομα του, το νέο Supra θα κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Στη Γενεύη επισήμως το νέο Toyota Supra

2.450 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2018)

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής και πάρα πολλές φήμες γύρω από το όνομα του, το νέο Supra θα κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπως επιβεβαίωσε η Toyota.

Η ιαπωνική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα μία εικόνα teaser του επερχόμενου μοντέλου, η οποία παρουσιάζει ένα σημείο του πίσω μέρους, με την μεγάλη αεροτομή, αλλά και τις καμπύλες του αμαξώματος να μαγνητίζουν τα βλέμματα.
 
Μάλιστα το γεγονός πως στην εικόνα κάνει την εμφάνισή της η μεγάλη αεροτομή ίσως να δηλώνει πως δεν πρόκειται να δούμε το τελικό μοντέλο παραγωγής, αλλά ένα αυτοκίνητο λίγο πριν το τελικό σχεδιασμό του μοντέλου παραγωγής, ενώ υπάρχουν και οι πλευρές που αναφέρουν πως πρόκειται για ένα Supra που θα έρθει με το λογότυπο της Gazoo Racing και όχι της Toyota, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εδραιωθεί το σήμα του τμήματος απόδοσης της φίρμας.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί, πως ιαπωνικά μέσα σε δημοσιεύματα τους κάνουν λόγω ότι το πολυαναμενόμενο coupe όταν και θα κάνει την εμφάνισή του θα παίρνει ισχύ από ένα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3.0 λίτρων, ο οποίος θα παράγει 340 ίππους και 450 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.
Όμως αυτή δεν είναι η μοναδική πληροφορία που επικαλούνται τα ξένα μέσα, καθώς κατά το παρελθόν το φως της δημοσιότητας έχει δει και ένα άλλο δημοσίευμα που έκανε λόγο ότι στη βάση του το νέο Supra θα έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων που θα προσφέρει 200 περίπου ίππους, σημειώνοντας επιπλέον και την έκδοση με ένα πιο ισχυρό κινητήρα, όπως αυτός που προαναφέραμε.
 
Σε ότι αφορά το βάρος και τις διαστάσεις του νέου μοντέλου, φήμες αναφέρουν πως θα ζυγίζει 1.496 κιλά, έχοντας 4,380 χιλιοστά μήκος, 1,855 χιλιοστά πλάτος, και 1,290 χιλιοστά ύψος. Τέλος, το μεταξόνιο που θα διαθέτει θα είναι μήκους 2,470 χιλιοστών, ενώ θα πατάει πάνω σε 17αρες ζάντες.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε στις 6 Μαρτίου, όταν και η Toyota θα κάνει και επίσημα την παρουσίαση του νέου Supra.

Toyota
test center