3 φωτογραφίες »

Το Formentor είναι ένα μοντέλο που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.

Στη Γενεύη το CUPRA Formentor παραγωγής

1.892 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2020)

Σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η CUPRA, η οποία γνωστοποίησε πως το μοντέλο παραγωγής του Formentor θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Δηλαδή σε λίγες ημέρες!

Το Formentor είναι ένα μοντέλο που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ως πρωτότυπο, όμως πλέον αναμένεται να κάνει το ίδιο και ως μοντέλο παραγωγής. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου CUPRA Leon η μάρκα επιβεβαίωσε πως το πρώτο 100% δικό της αυτοκίνητο από τη στιγμή που αυτονομήθηκε από τη SEAT, θα βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, πριν το λανσάρισμά του στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
 
Αναμένουμε πως το μοντέλο παραγωγής του ηλεκτροκίνητου crossover επιδόσεων δεν θα αποκλίνει σε μεγάλο βαθμό από το πρωτότυπο. Αυτό μπορούμε να το πούμε με περισσότερη ασφάλεια και μετά τις κατασκοπευτικές εικόνες που δείχνουν το αυτοκίνητο με καμουφλάζ, όπου φαίνεται να διατηρούνται αν όχι όλα, σχεδόν όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.
 
Κρυφά παραμένουν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως οι περισσότερες πιθανότητες θέλουν το Formentor να έχει το ίδιο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με την αντίστοιχη έκδοση του Leon. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε θα συνδυάζει τον υπερτροφοδοτούμενο TSI κινητήρα 1,4 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Στο Leon αυτός ο συνδυασμός προσφέρει συνολική απόδοση 245 άλογα και 400 Nm ροπής, με ηλεκτρική αυτονομία 60 χιλιομέτρων.
 
Φυσικά ένα ακόμα στοιχείο που θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε είναι αν το Formentor θα είναι διαθέσιμο μόνο ως plug-in υβριδικό ή θα μεγαλώσει τη γκάμα του και με άλλες εκδόσεις. Όπως και να έχουν τα πράγματα στις αρχές του Μάρτη θα ξέρουμε!       

Hyundai
4green