• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Βλέπετε μία ψηφιακά αποκλειστική επεξεργασμένη εικόνα.

Στη Νέα Υόρκη το VW ID.4

1.617 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/1/2020

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης είναι η εκδήλωση που επέλεξε η Volkswagen για να παρουσιάσει το μοντέλο παραγωγής του ηλεκτρικού SUV, ID.4.

Την είδηση αυτή αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν πως από τη στιγμή τον ερχόμενο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης η μάρκα θα παρουσιάσει το Golf GTI και GTD, στράφηκε σε αυτή την επιλογή καθώς επιθυμεί το νέο ηλεκτρικό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο περίπτερό της.
 
Όπως γνωρίζουμε το ηλεκτρικό crossover θα βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ, με το εσωτερικό να φημολογείται πως θα είναι αρκετά ευρύχωρο. Το πιθανότερο είναι ότι το ID.4 θα εξοπλιστεί με τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα του μικρομεσαίου ID.3. Συγκεκριμένα, τo βασικό μοντέλο έχει μια μπαταρία 45 kWh που προσφέρει αυτονομία 330 χιλιόμετρα, ενώ πιο πάνω υπάρχει η επιλογή της μπαταριάς 58 kWh με αυτονομία 420 χιλιόμετρων, η οποία είναι και η μοναδική επιλογή για την αρχική έκδοση ID.3 1ST. Η κορυφαία έκδοση είναι εξοπλισμένη με μπαταρία 77kWh που όπως προαναφέραμε καθιστά ικανό το μοντέλο να κινηθεί για 550 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση.
 
Να σημειώσουμε πως με ένα γρήγορο φορτιστή 100 kW και με 30 λεπτά φόρτισης το γερμανικό ηλεκτρικό θα μπορεί να κινηθεί για 290 χλμ (WLTP). Σε ότι αφορά τις επιδόσεις ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ αν και δε παρέχονται ακριβείς αριθμοί επιτάχυνσης, η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.   
 
Το ID.4 θα προσφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ φημολογείται πως θα ακολουθηθεί από ένα coupe ηλεκτρικό μοντέλο που φημολογείται ότι θα έρθει με το όνομα ID.5. Τέλος να σημειώσουμε πως το Σαλόνι της Νέας Υόρκης έχει προγραμματιστεί για το πρώτο μισό του Απριλίου.

Tags: VOLKSWAGEN