H γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου της VW.

Στην Ανατ. Ευρώπη το νέο εργοστάσιο της VW

2.450 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2019)

Κάπου στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά επ ουδενί στην Ελλάδα, θα ιδρυθεί το νέο εργοστάσιο τoυ VW Group. Ποιες είναι οι υποψήφιες χώρες; Γιατί η Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, δεν βρίσκεται μέσα στις προτιμήσεις των εταιρειών;

Συνομιλίες με μια σειρά από χώρες της Γηραιάς Ηπείρου για την ίδρυση ενός νέου εργοστασίου έχει ξεκινήσει το VW Group. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον γερμανικό όμιλο, αφού πρώτα η κίνηση αυτή εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η VW είχε αποκαλύψει πως σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Ανατολική Ευρώπη, ώστε να αυξήσει τον αριθμό παραγωγής αυτοκινήτων της σημαντικά από το 2022 και έπειτα. Σημαντικός παράγοντας για την απόφαση αυτή λέγεται πως είναι ότι ο όμιλος δεν έχει στην διάθεση του αρκετές γραμμές παραγωγής για την Skoda. Στo νέο εργοστάσιο, όταν αυτό εγκαινιαστεί, πιθανότατα θα κατασκευάζεται το Skoda Karoq, το «αδερφάκι»  του SEAT Ateca αλλά και άλλα μοντέλα του ομίλου.
 
Οι πρώτες υποψήφιες χώρες για να φιλοξενήσουν το νέο εργοστάσιο του VW Group είναι η Βουλγαρία, η Σερβία και η Toυρκία. Nαι, για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα δεν αποτελεί ούτε δευτερεύουσα επιλογή για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο και έτσι, μετά την φυγή του εργοστασίου της Νissan από τον Βόλο, η χώρα μας είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν ούτε ένα εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων.

Εσείς τι λέτε; Tι φταίει και χάνεται άλλη μια μεγάλη ευκαιρία που θα μπορούσε να δώσει δουλειά σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες;
 

Toyota
moto