Στην Ευρώπη αποκλειστικά ως PHEV το νέο Jeep Grand Cherokee
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην Ευρώπη αποκλειστικά ως PHEV το νέο Jeep Grand Cherokee

13.633 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2022)

Το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee έρχεται από σήμερα στην Ευρώπη, αποκλειστικά στην Plug-in Hybrid έκδοση 4xe.

Εμπορικό λανσάρισμα για την 5η γενιά του Grand Cherokee

Στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη η Jeep είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη του νέου Grand Cherokee. Σήμερα ήρθε η ώρα το μοντέλο να λανσαριστεί επίσημα στην αγορά της Ευρώπης, ακολουθώντας ωστόσο την κατεύθυνση της μάρκας για μειωμένους ρύπους. Αυτός είναι και ο λόγος που το επιβλητικό SUV θα πωληθεί στη «Γηραιά Ήπειρο» αποκλειστικά στην Plug-in Hybrid έκδοση 4xe.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με 380 ίππους και 51 χλμ ηλεκτρική αυτονομία

Το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe συνδυάζει έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα της οικογένειας κινητήρων GME της Stellantis, όπου συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνολικά 380 ίππους και 637 Nm ροπής, καθιστώντας την έκδοση 4xe, την πλέον ισχυρή της νέας γενιάς. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης με αυτονομία που προσεγγίζει τα 51 χλμ., ενώ η εφαρμογή του συστήματος 4x4 Quadra Trac II, δίνει όλες τις επιλογές τετρακίνησης, όπως για παράδειγμα κοντές σχέσεις. Το υβριδικό σύστημα βρίσκεται ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της μετάδοσης σε οποιαδήποτε συνθήκη και αν του ζητηθεί.

Ειδική έκδοση για το λανσάρισμα με 3 οθόνες

Το ευρωπαϊκό λανσάρισμα της 5ης γενιάς του μοντέλου πραγματοποιείται μέσω της ειδικής έκδοσης Exclusive Launch Edition, η οποία και διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό. Το μοντέλο πατάει σε τροχούς 21 ιντσών και μπορεί να παραγγελθεί αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου μέχρι τις 30 Μαρτίου. Μέρος του εξοπλισμού στο Grand Cherokee Exclusive Launch Edition είναι και η τρίτη οθόνη 10,25 ιντσών, που συνοδεύει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και αυτή του infotainment, η οποία είναι τοποθετημένη μπροστά από τον συνοδηγό.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green