6 φωτογραφίες »

Για το εγχείρημα επιλέχθηκε μία εργοστασιακή Taycan με πίσω κίνηση.

Στην Porsche Taycan το ρεκόρ Γκίνες στο drift (+vid)

2.115 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες βρίσκεται πλέον η ηλεκτρική Porsche Taycan, η οποία κατέκτησε την κορυφή στην κατηγορία drift των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.


Το δικό της ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες έθεσε η Porsche Taycan. Το γερμανικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έδωσε ραντεβού με τους ιθύνοντες των ρεκόρ Γκίνες στο Porsche Experience Center στο Hockenheimring με σκοπό να δείξει για πόση απόσταση μπορεί να driftάρει συνεχόμενα και φυσικά να γράψει το όνομά της στην συγκριμένη κατηγορία ως ο κάτοχος του ρεκόρ, κάτι που κατέφερε.
 
Για το εγχείρημα επιλέχθηκε μία εργοστασιακή Taycan με πίσω κίνηση που «ανέβηκε» στην στρογγυλή πίστα 200 μέτρων του Porsche Experience Center η οποία είχε καλυφθεί με νερό. Πίσω από το τιμόνι κάθισε ο Dennis Retera, ο οποίος κατάφερε να καλύψει 210 γύρους γράφοντας συνολικά 42 χιλιόμετρα και 171 μέτρα συνεχόμενου drift. Η όλης διαδικασία διήρκησε 55 λεπτά και η μέση ταχύτητα ήταν 46 χλμ./ώρα.
 
Το ρεκόρ για την Porsche Taycan επετεύχθη, με τον Retera αμέσως μετά να παραδέχεται πως είναι πολύ κουραστικό. Αξίζει να σημειωθεί πως για την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων, το αυτοκίνητο επιθεωρήθηκε πριν και μετά το drift, ενώ η όλη διαδικασία καλύφθηκε από πολλά συστήματα παρακολούθησης, όπως GPS και αισθητήρες ταχύτητας, ενώ μία κάμερα τοποθετήθηκε μπροστά στην οροφή του αυτοκινήτου καταγράφοντας όλη τη διαδρομή.
 
Δείτε το ρεκόρ της Porsche Taycan  

PEIRAIOS LEASING
test center