Στην VW το 20% της Guoxuan

2.277 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2020)

Σε μια εξαγορά κλειδί προχώρησε το VW Group στην προσπάθειά του να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην τοπική αγορά.

Ο όμιλος Volkswagen είναι έτοιμος να αγοράσει το 20% της κινεζικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών Guoxuan High-tech, σύμφωνα με πηγές του δημοσιογραφικού πρακτορείου Reuters, με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως στα 1,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα έως το 2025 συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Η συμφωνία αυτή θα σηματοδοτήσει την πρώτη άμεση συμμετοχή της Volkswagen σε έναν κινεζικό κατασκευαστή μπαταριών. Με δεδομένο πως η αξία της Guoxuan ανέρχεται σε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, η αγορά του 20% θα κοστίσει στο VW Group περίπου 560 εκατ. δολάρια. «Κρατώντας μερίδιο στους κορυφαίους κατασκευαστές μπαταριών της Κίνας, οι εταιρείες  αυτοκινήτων μπορούν να κερδίσουν περισσότερη διαπραγματευτική δύναμη στις τιμές των μπαταριών», δήλωσε ο Yale Zhang, διευθύνων σύμβουλος της AutoForesight με έδρα τη Σαγκάη.

Για να επιτύχει τις πωλήσεις που επιθυμεί στην Κίνα, η VW δημιούργησε επίσης ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με συνεργάτη της SAIC Motor. Η ετήσια παραγωγική δύναμη του νέου εργοστασίου υπολογίζεται στα 300.000 αυτοκίνητα.

Τόσο το VW Group όσο και η Guoxuan High-tech μέχρι τώρα δεν έχουν επιβεβαιώσει πως βρίσκονται σε συζητήσεις αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.
 

NEO TRAFIC
skoda