4 φωτογραφίες »

Η πρώτη μονάδα της DBX βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Aston Martin στην πόλη St Athan της Ουαλίας.

Στην παραγωγή η Aston Martin DBX

1.818 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2020)

Το πρώτο SUV που θα κατασκευαστεί για πρώτη φορά στο νέο εργοστάσιο της μάρκας στην Ουαλία είναι πλέον γεγονός, καθώς η Aston Martin DBX ξεκίνησε και επίσημα την παραγωγική της διαδικασία.

Η πρώτη μονάδα της DBX βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Aston Martin στην πόλη St Athan της Ουαλίας και όπως είναι φυσικό η μάρκα γιόρτασε το γεγονός. «Είναι πραγματικό προνόμιο να είμαι εδώ σήμερα για να παρακολουθήσουμε την κατασκευή της πρώτης Aston Martin DBX», σχολίασε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Keith Stanton και συνέχισε: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για την ομάδα της Aston Martin που έχει εργαστεί τόσο σκληρά για να μετατρέψει αυτόν το πρώην κτίριο του Υπουργείου Άμυνας σε μια μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων παγκόσμιας κλάσης, που τώρα παράγει αυτοκίνητα, αποτελεί απόδειξη της δυναμικής και της προσπάθειας όλων εντός της εταιρείας μας».
 
Η παραγωγή λοιπόν ξεκίνησε και οι πρώτοι πελάτες στην Ευρώπη αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους την DBX προς το τέλος αυτού του μήνα. Φυσικά μιλάμε για ένα παγκόσμιο μοντέλο και περίπου κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, το SUV θα φτάσει και στις ΗΠΑ.
 
Η πολυτελής εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων επέλεξε να εφοδιάσει το παρθενικό της SUV με ένα twin-turbo 4,0 λίτρων V8 κινητήρα, ο οποίος βρίσκεται και στις DB11 και Vantage, ωστόσο έχει δεχτεί νέα ρύθμιση. Μέσω αυτής η Aston Martin DBX έχει στη διάθεσή της 550 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ η ισχύς «ταξιδεύει» μέσω ενός αυτόματου 9τάχυτου κιβωτίου και στους τέσσερις τροχούς. Ο συνδυασμός ισχύος και βάρους της επιτρέπει να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα οριοθετείται στα 291 χλμ./ώρα. 
 
Η αρχική τιμής της νέας DBX στην αγορά της Γερμανίας ξεκινά από τις 193.500 ευρώ.

Toyota
moto