Στην ανακοίνωση πως πρόκειται να κατασκευάσει ένα μοντέλο παραγωγής του πρωτότυπου Mission E Cross Turismo, προχώρησε η Porsche.

Στις εικόνες βλέπετε το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη.

Η μάρκα αναφέρει πως η Cross Turismo θα διαθέτει αρκετά στοιχεία που θα βοηθούν στην πρακτικότητα.

Στην παραγωγή η Mission E Cross Turismo

1.861 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2018)

Στην ανακοίνωση πως πρόκειται να κατασκευάσει ένα μοντέλο παραγωγής του πρωτότυπου Mission E Cross Turismo, προχώρησε η Porsche.

Το concept παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και αποτέλεσε μία shooting brake έκδοση της ηλεκτρικής Taycan που είναι προ των πυλών. Μάλιστα τα δοκιμαστικά μοντέλα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους, ενώ δεν αποκλείεται η νέα Cross Turismo να κυκλοφορήσει σε εκθεσιακούς χώρους το 2020.
 
Σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος το μοντέλο παραγωγής της Mission E Cross Turismo, πρόκειται για ένα τετράθυρο αυτοκίνητο, που συνδυάζει τις γραμμές της Macan με τμήματα της Taycan,  έχοντας τους ίδιους προβολείς, καθώς και παρόμοια χαρακτηριστικά στο αμάξωμα.
Τα χαρακτηριστικά της Taycan συνεχίζονται και στο κομμάτι της μετάδοσης της κίνησης, καθώς το μοντέλο παίρνει ισχύ από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν ισχύ μεγαλύτερη των 600 ίππων. Σύμφωνα με τις φήμες η ισχύς αυτή θα επιτρέπει στο νέο μοντέλο να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3.5 δευτερόλεπτα, ενώ το μοντέλο θα έχει αυτονομία κίνησης 400 περίπου χιλιομέτρων, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου θα μπορεί να φορτίζεται σε μόλις 15 λεπτά.
 
Τέλος η μάρκα αναφέρει πως όταν η Cross Turismo βγει από την παραγωγή θα διαθέτει αρκετά στοιχεία που θα βοηθούν στην πρακτικότητα, ενώ θα έρθει με πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων.

Mercedes
moto